Горещи новини

Какво се случва с билета ви, ако отложите пътуване с „България Еър“

Какво се случва с билета ви ако отложите пътуване с "България Еър"

Пътници, които имат закупени самолетни билети за полет с „България Еър“, но няма да летят по свое желание или по вина на превозвача, не губят парите си.

Заради ковид пандемията авиокомпанията дава възможност за презаверка на билета и ползването му до края на 2021 г. Офертата е валидна за планирани полети до 30 ноември 2021 г. Условието е пасажерът да предупреди националния превозвач до 24 ч. преди полета си.

Билетът трябва да бъде преиздаден в рамките на неговата валидност – една година от издаването му. Смяната на дата ще бъде извършена, без да бъде събирана такса за промяна, но е възможно да има доплащане до по-висока тарифа, ако наличността на полета го налага. Ако пътникът желае, дестинацията може да се замени с друга от директните полети на „България Еър“ или да преотстъпи билета си на друго лице.

Ако полетът се отложи по вина на компанията, има и други бонуси – да се избере безплатно една услуга от портфолиото – превоз на един допълнителен багаж до 23 кг, избор на седалка с повече пространство, превоз на домашни любимци или на непридружени деца.

Пътници, които не са уведомили за решението си да отменят пътуването си до 24 часа преди излитане на полета си, ще се считат за неявили се. В този случай промени на билети ще бъдат извършвани по условията на закупения билет.

Източник: Марица

Какво мислите?

Be the first to comment on "Какво се случва с билета ви, ако отложите пътуване с „България Еър“"

Твоят коментар