Горещи новини

Кухня за малки помещения – някои ценни насоки

Кухня за малки помещения – някои ценни насоки

Знаем, че малкото помещение представлява сериозно предизвикателство. Искаме в него да поберем всичко, което бе не било от полза, но не рядко наличното място ни ограничава.

В такива ситуации следва да прибегнем до някои архитектурни и дизайнерски трикове, които да ни помогнат в това максимално добре да подредим своята кухня.

Кухня в малка стая – откъде да започнем

По правило малката стая съдържа доста архитектурни особености – стените са къси, налични са множество чупки и завои. Ето защо следва да вземем всички тези предпоставки предвид, когато създаваме своята бъдеща кухня. Това значително ще ни помогне да се ориентираме в това да кое къде бихме могли да разположил.

Изградете своята малка кухня така, че да ви бъде от максимална полза – знаем, че удобството и функционалността са от водещо и решаващо значение, що се отнася да направата на кухня. Ориентирайте се спрямо разположението на тръбите – там ще бъде вашата мивка. Около нея бихте могли да изградите и останалите си шкафове и чекмеджета. Златното правило при направата на кухня е да разположите колкото е възможно повече места за съхранение – така винаги с лекота ще приберете всичко, с което разполагате.

По отношение на цветовете във вашата кухня е редно да отбележим, че малката кухня „обича“ светли багри, тъй като така помещението изглежда по-голямо и широко. Тъмните цветове оставете за големите стаи – те оптически правят всяко помещение да изглежда много по-малко, отколкото е. Светлите и меки тонове съумяват да поиграят със светлината и формите така, че накрая оставате с усещането за едно наистина голямо и просторно помещение.

Съществуват много опции, чрез които бихте могли да направите интериора в кухнята си наистина удобен и приветлив, макар и стаята да е малка.

Ако не разполагате с достатъчно пространство, за да разположите трапезарна маса и столове, то вариантът за бар е особено удачен – от една страна, той ще послужи за разделител между кухнята и трапезарията, ако стаите не са обособени, а, от друга – ще способства за сформиране на своеобразен кът за хранене. Така ще се лишите от необходимостта да се снабдявате с маса и столове – използвайте баровия кът, за да хапвате или да консумирате кафето си рано сутрин.

Бихте могли да заложите и на надстройки към горния ред кухненски шкафове – така си осигурявате още повече пространство за съхранение. По високите рафтове бихте могли да поставите съдове и аксесоари, които не използвате често и няма да ви се налага да сваляте. Това е удачна алтернатива за малките кухни.

Дайте воля на идеите и въображението си – така ще се сдобиете с наистина мечтана кухня.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Кухня за малки помещения – някои ценни насоки"

Твоят коментар