Горещи новини

4 продукта, които всеки с хипертония трябва да има в хладилника си:

4 продукта които всеки с хипертония трябва да има в хладилника си:

Ще бъдете изумени колко ефективно може да бъде използването на естествени храни за лечение и профилактика на хипертонията (високото кръвно налягане)!

Днес ще ви разкажем кои 4 продукта трябва да имате в хладилника си задължително, ако страдате от високо кръвно:

Лимонов сок

Задържането на течности винаги е свързано с много здравословни проблеми. Това е особено вярно, ако страдате от високо кръвно налягане. Един прост и популярен продукт като лимона може да ви помогне, защото има наистина фантастични свойства!

лимони

Лимоновият сок е чудесен източник на витамин С. Това съединение е отлично в борбата с токсините и други вредни елементи, които се натрупват по време на задържане на течности.

В допълнение, лимоновият сок има добри диуретични и филтриращи свойства. Не забравяйте, че лимоните, както и другите плодове, са с високо съдържание на вода. Всичко това прави лимона идеална естествена и безопасна съставка за пречистване на тялото.

Препоръчително е да пиете по 1-2 чаши разреден лимонов сок без захар всеки ден.

Чесън

чесън глав

Чесънът е ключова съставка в света на природните лекарства. Счита се за най-полезната съставка при лечението на безкраен списък от медицински, хранителни, ортопедични и други здравословни проблеми. Чесънът също може да бъде чудесно средство за лечение на симптомите на високо кръвно налягане.

сух чесън

Много експерти препоръчват на пациенти с хипертония да ядат чесън, защото този продукт помага за понижаване на холестерола. А чесънът има и полезното свойство да разширява артериите. Освен това предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Вместо естествен чесън, можете да приемате хапче екстракт от чесън всеки ден, да добавяте пресен чесън към храната си или да изядете цяла скилидка, напоена за 6-8 часа в чаша вода.

Тъмен шоколад

Знаем, че наистина ще се зарадвате на присъствието на този продукт в списъка. В крайна сметка тъмният шоколад е не само здравословен, но и вкусен. Съдържа флавоноиди, което означава, че е много полезен за сърцето ви.

тъмен шоколад

Имайте предвид, че именно тъмният шоколад трябва да се яде за понижаване на кръвното налягане, тъй като другите видове шоколад нямат подобни свойства.

Зехтин

Зехтинът съдържа химикали, които предпазват клетките от окисляване, помагат за контрол на диабета и понижават лошия холестерол.

чист зехтин

Както всеки друг продукт, описан по-горе, зехтинът ще работи добре само ако се консумира редовно.

Така че, яжте здравословно, балансирано и просто се опитайте да имате тези 4 храни по-често на масата си и ги консумирайте! Бъдете здрави!

Какво мислите?

Be the first to comment on "4 продукта, които всеки с хипертония трябва да има в хладилника си:"

Твоят коментар