Горещи новини

Референдум за излизане на България от НАТО

Референдум за излизане на България от НАТО

Членството на България в НАТО и ЕС е по желание и никой няма да я спре, ако иска да излезе и смята, че сама има финансовия и човешки потенциал да отговаря за сигурността и целостта си.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов обяви във Фейсбук, че е време да се повдигне въпроса за референдум.

„Покрай напрежението между Русия и САЩ, провокирано изцяло от американците, отново започна да се говори дълго и напоително как България била направила своя избор за НАТО.

Истината е, че страната ни не избра НАТО, а на практика беше анексирана от НАТО. На американците България е нужна само като територия и нищо друго – населението тук за тях е само досадна подробност.“, пише той.

„В тази връзка, тъй като за влизането ни в НАТО нямаше референдум, често ме питат дали не трябва да се организира референдум за членството ни в тази организация. Да, трябва! Само че има две подробности:

1. Сегашният закон за допитванията забранява по този въпрос (както и по другия за ЕС) да се провеждат референдуми.

2. Чл.13 на подписаният от България договор за членство на 18 март 2004 г. предвижда след 20 години той да може да бъде прекратен предсрочно с предизвестие от 1 година.

До 18 март 2024 г. остават 2 години и 2 месеца. Ако дотогава не сме променили закона и не сме организирали референдум, разбира се:)“

Какво мислите?

11 Comments on "Референдум за излизане на България от НАТО"

  1. За напускане на НАТО

  2. Огнян Великов | февруари 25, 2022 at 19:07 | Отговор

    Нямаме работа в НАТО,по простата причина,че тя е инструмент на САЩ,не е отбранителна организация а по скоро е агресор. Използва сила за налагане на интереси свързани с икономически ползи за Америка, Англия, Франция и Германия. Тези държави не са равнопоставени с останалите страни членки,а просто използват географското им разположение и инфрастуктура. Мястото на България е в Европа по причини които повечето Европейски лидери знаят но не признават, като най старата държава в Европа с богата култура и минало.

  3. Малка България е най-добре да бъде неотрална

  4. Вън от НАТО и Евросза ,те са пагубни за нас !

  5. Вън от НАТО и ЕС, ако искаме да оцелеем като държава! https://rairfoundation.com/un-agenda-2030-viktor-orban-warns-serious-stress-test-is-coming-greater-than-this-pandemic-video/

  6. Веселин Пириндев | март 1, 2022 at 21:21 | Отговор

    Къде намерихте тези толкова умствено сбъркани амсалаци или ви ги предложиха от централата на умните от БСП?!

  7. Вън от НАТО и ЕС

  8. Нямаме работа нито в НАТО ,нито в ЕС

  9. Лидия Петрова | юни 2, 2022 at 1:58 | Отговор

    Веднага, вън от ЕС и НАТО

  10. Никъде, никога, никой народ не е искал да се присъединява към този агресор.
    Чрез корумпираните политици се настаняват.
    https://faktor.bg/media/article_gallery/uploads/Images_3/P/nato_protest1.jpg

Твоят коментар