Горещи новини

Любо Киров ще пее с оркестъра на Чарлз ІІІ пред „Александър Невски“

Любо Киров ще пее с оркестъра на Чарлз ІІІ пред „Александър Невски“

Любо Киров е избран за специален гост от Английския камерен оркестър за първия им концерт у нас. Знаменитият оркестър ще се срещне с българската публика на 13 юли, когато ще излезе на специална сцена пред Катедралния храм „Свети Александър Невски“ в София.

Певецът е предпочетен пред други наши изпълнители заради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар, аргументират се организаторите. Той има опит като солист на класически оркестър, но за първи път ще дели сцена със световноизвестна формация.

„За мен е чест да бъда част от галавечерта с Английски камерен оркестър, защото това е един от престижните европейски състави за класическа музика”, каза Киров.

Репертоарът му за галаконцерта се пази в тайна.

Английският камерен оркестър е под патронажа на крал Чарлз III от 1977 г. Музикантите от състава често свирят на събития от важност за кралското семейство. В София те ще представят програма с произведения на Моцарт, Хендел, Бах и Елгар.

Като реверанс към родната публика на сцената ще излязат млади български музиканти, които ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на Английския камерен оркестър.

Концертът пред „Александър Невски“ се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и Н. Пр. д-р Робърт Джон Диксън, посланик на Обединеното кралство в България. Според него срещата на британските музиканти с български изпълнители е добър знак за културно сътрудничество между Великобритания и България.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столичната община.

Източник: Площад Славейков

Какво мислите?

Be the first to comment on "Любо Киров ще пее с оркестъра на Чарлз ІІІ пред „Александър Невски“"

Твоят коментар