Горещи новини

Мистериозно село с близо хиляда статуи

Мистериозно село с близо хиляда статуи

Най-добре е да не се появявате в това зловещо село през нощта, дори ако знаете оригиналната история на това място.

Все пак странните статуи на японското село Fureai Sekibutsu no Sato, което се намира в префектура Тояма, по никакъв начин не се разпореждат с идилия, освен това дори през деня, а през нощта изглеждат толкова зловещи, че е лесно е да полудеете тук.

Тези снимки са направени от известния фотограф Юкисон (Кен Оки), който по пътя установява, че тук има около хиляда от тези хуманоидни скулптури, които са наредени да бъдат направени от японският предприемач Муцуо Фурукава. Той решава да превърнете това място в своеобразна туристическа мека.

Пътуващите хора, жадни за всичко странно и оригинално, по някаква причина не приеха скулптурите на село Фурукава. И сега това място прилича повече на гробище, отколкото на забавна атракция.

Изненадващо, но слухът за страховито място, където не бива да се изкачвате през нощта и където повече от един човек вече се е движил в съзнанието му, по някаква причина напоследък привлича много повече туристи тук, отколкото рекламни пътеводители на Япония, широко обхващащи селото от хиляди статуи.

Както пророкува Кен Оки, съвсем скоро село Муцуо може да се превърне в една от най-популярните туристически дестинации. Но трябва да дойдете тук вечер, защото точно в здрача на настъпващата нощ се разкрива целият „чар и ужас“ на това странно село. Освен това туристите дори не се нуждаят от комфорта на живота – това е още по-интересно …

Какво мислите?

Be the first to comment on "Мистериозно село с близо хиляда статуи"

Твоят коментар