Горещи новини

Мария Захарова: Русия не е започнала войната, тя я приключва

Мария Захарова: Русия не е започнала войната тя я приключва

Действията на НАТО и мълчанието на Запада за Донбас предизвикаха катастрофа в Европа

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова е убедена, че експериментите на НАТО и мълчанието на западната общественост относно ситуацията в Донбас са се превърнали в причина за хуманитарна и политическа катастрофа в Европа.

„Експериментите на НАТО и оглушителното мълчание на западната общественост са причините за хуманитарната и политическа катастрофа в Европа. Това трябваше да бъде прекратено, тъй като Западът отказа да води каквито и да е преговори и приветства агресивните изявления и преките заплахи на киевските марионетки срещу Русия“, написа тя в понеделник канала Telegram, предаде КРОСС.

Захарова подчерта, че Русия не е започнала войната, тя я приключва. В тази връзка тя припомни, че руската страна през всичките тези години призовава световната общност да отблъсне системното унищожаване на населението на Донбас.

„Това са милиони хора, които губеха любими хора всеки ден и живееха в мазета, криейки се от обстрели“, добави тя.

„Къде бяха всички държави и тяхната общественост в продължение на осем години, когато беше войната, и как осъдиха убийството на поне 13 хиляди души през годините?“, продължи дипломатът.

Захарова също така посочи, че никой от сега крещящите в цивилизовани страни никога не е излизал на нито един митинг в подкрепа на унищоженото население на Донецк и Луганск, настоявайки да се спре това кръвопролитие.

„Светът мълчеше. Покорното мълчание на световната общност и незнанието за кървавата катастрофа, която беше резултат от антиконституционния преврат в Украйна през 2014 г., извършен с прякото участие на САЩ, ЕС, Германия, Полша, Литва, Естония, Латвия и други страни от НАТО само насърчиха режима в Киев в продължаващото унищожаване на собственото си население“, каза дипломатът.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Мария Захарова: Русия не е започнала войната, тя я приключва"

Твоят коментар