Горещи новини

Валери Симеонов: Протестиращите са червени кхмери. Радев е вечно сърдитото дете

Валери Симеонов: Протестиращите са червени кхмери

„В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически.

Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9 септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”, заяви в интервю за Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той коментира исканата оставка на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, както и нашумялото изказване в Лом относно протестиращите и метрото.

„Тя е изключително сериозен политик и човек. Също и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. Това е партийно събрание. Метрото не е на Борисов. То е мое, ваше и на всички граждани. С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея”, каза Симеонов.

„И в момента съм убеден, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС, но те са скъсани вече“, каза още той и обясни, че те са били прекратени още от началото на протестите.

Според лидера на НФСБ президентът Радев е „вечно сърдитото дете, което тропа с крака“.

Той коментира и исканията за експертен кабинет: „Мисля, че това е несъстоятелна идея – за 6 месеца откъде ще намериш експерти, които да са навлезли толкова добре, че да продължим без сътресения”, обясни Симеонов.

Той заяви и че за следващите избори машинно гласуване няма да може да има – заради пандемията, която е забавила всякакви срокове и поръчки за машини. Той съзря и много по-сериозни манипулации при това гласуване, защото имало повече възможности – например кой пише софтуера.

Лидерът на НФСБ обяви, че е писал сигнал до здравния министър, защото депутатите от БСП не носят маски в парламента. „Ако те не се грижат за тяхното здраве, защо не се грижат за нашето – откъде-накъде ще дойде някакъв наглец мен да ме заразява“, завърши лидерът на НФСБ.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Валери Симеонов: Протестиращите са червени кхмери. Радев е вечно сърдитото дете"

Твоят коментар