Горещи новини

Алеята на ангелите: Историите на стотици деца избити в Донбас при наказателната операция на Киев

Алеята на ангелите: Историите на стотици деца избити в Донбас при наказателната операция на Киев

Стотици деца са загинали в следствие на гражданската война в Донбас през последните осем години. НТВ разказва историите на някои от тях. 

На 4 юни 2015 г. село Телманово е нападнато от въоръжените сили на Украйна, припомня На Кафе. Ваня Нестурук е убит от шрапнел в белия дроб.

„Те играха с приятел на пясъка, ние бяхме на двора. И изведнъж, изведнъж, един изстрел и нямате време да направите нищо“, спомнят си близките му.

Момчето умряло в ръцете на баща си. Той е бил само на четири години.


В Донецк има мемориален комплекс в памет на деца и тийнейджъри, загинали по време на въоръжения конфликт в Източна Украйна – Алеята на ангелите. Има много подобни истории.На 24 август 2014 г. 5-годишният Даниил Луценко с баба си и брат си Саша излезли на разходка и попаднали под обстрел. Фрагментът е счупил гръбнака на момчето. Дани е починал в болницата на 6 октомври.

Украинска бомба удря къщата на 7-годишната Даша Барилова и предизвика пожар. Майка й крещяла, а баща й не успял да направи нищо. Семейството е изгорено живо.

На 2 април 2021 г. 5-годишният Славик Дмитриев е убит от бомба с дрон.

На 5 ноември 2014 г. приятелите Даня Кузнецов и Андрей Елисеев са убити от украински снаряд на футболно игрище.

10-годишната Кира Жук е загинала заедно с майка си. В памет на жената и детето й е построен паметник на Горловската Мадона.

Общо мирните граждани, загинали в Донбас за 8 години откакто започна наказателната операция на Киев, са над 14 000. Но за този геноцид мълчат през цялото това време и западните политици, и западните медии.

Източник: Блиц

Какво мислите?

Be the first to comment on "Алеята на ангелите: Историите на стотици деца избити в Донбас при наказателната операция на Киев"

Твоят коментар