Горещи новини

1 лъжица и заспивам като пор- комар не може да ме събуди даже, а на сутринта съм като нов човек

1 лъжица и заспивам като пор- комар не може да ме събуди даже а на сутринта съм като нов човек

Сънят е едно от блаженствата, достъпни за всички. Но, за съжаление, всички сме запознати със ситуацията, която се въртим цяла нощ и гледаме тавана, мислим за миналото и бъдещето, докато лъчите на зората не ни изгонят от леглото да учим или работим.

Защо се появява това неприятно състояние и как да го предотвратим? Прочетете нататък и ще поговорим как да преодолеем безсънието с прости продукти!

Най-честите причини за безсъние

Безсънието често се появява под въздействието на стрес, депресия, тревожност за проблеми на работното място и в семейството. Следователно мозъкът не се отпуска, а работи през цялото време поради факта, че усвоявате настоящата ситуация или се притеснявате за бъдещето.

Различни лекарства също могат да провокират безсъние, особено сърдечни, болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства. Някои от тях обаче първоначално могат да причинят сънливост.

Колко сън ни трябва

Сънят е като зареждане на батерията на мобилния телефон. Само за разлика от приспособление, което се зарежда за един час, тялото ни се нуждае от около 8 часа, за да се зареди напълно .

Колкото повече спим, толкова по- продуктивни ще бъдем през денят . И въпреки че мнозина смятат, че можете да компенсирате липсващите часове сън с чаша кафе, това не е така. Ще почувствате кратък прилив на енергия, но след известно време състоянието ви ще се влоши още повече!

Предотвратяване на нарушения на съня

Водете активен начин на живот , но не преуморявайте. Опитайте се да избягвате стресови ситуации.
Отървете се от лошите навици , изберете здравословни храни, пийте билкови чайове.
Следете условията за сън : леглото трябва да е удобно, светлината трябва да е слаба, а въздухът – свеж и хладен.
Неутрализирайте външните стимули с маска за сън и тапа за уши.
Разходете се преди лягане, вместо да гледате телевизия или да седите до компютър.

Сигурно средство за безсъние

Свикнали сме да считаме солта и захарта за врагове на фигурата и здравето си като цяло. Независимо от това, те ще ви помогнат да забравите за проблемите със съня ! Просто смесете 1 ч.л. морска сол (за предпочитане розова) с 5 ч.л. кафява захар и сложете 1/2 ч.л. под езика си всеки път, когато не можете да заспите. Можете да приемате редовно сол и захар – ефектът няма да се промени много.

Ще спите спокойно цяла нощ и ще се събудите свеж и бодър . Имунната система на организма ви ще бъде засилена. Главоболието ще изчезне, нивото на енергия, серотонин и електролити ще се увеличат. В допълнение, тази смес ви предпазва от стрес, като понижава нивата на кортизола.

Лесно е да избягате от безсънието: прегледайте ежедневните си навици, проветрете добре стаята и спете поне 8 часа. И ако все пак не успеете – не се колебайте да използвате нашата рецепта.

Източник: За Жената

Какво мислите?

Be the first to comment on "1 лъжица и заспивам като пор- комар не може да ме събуди даже, а на сутринта съм като нов човек"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*