Горещи новини

Никита Михалков за войната: Това е резултатът от 8 години убийства, за които светът нехаеше!

Никита Михалков за войната: Това е резултатът от 8 години убийства за които светът нехаеше!

Никита Михалков заяви позицията си за конфликта, видя На Кафе!

Един от най-големите руски режисьори – великият Никита Михалков взе отношение по темата, която разтърсва света от дни. А именно жестоката война между буквалните някогашни братя Русия и Украйна.

Никита Михалков обвинява Украйна в предателство

Михалков заяви твърдо, че не одобрява никоя смърт, никое насилие, никъде по земното кълбо. Но коментира, че понякога нямаш друг избор, не ти е оставен такъв. Както в случая на Владимир Путин и Русия.

„Аз не съм политик, не съм и военен, но според мен това беше единственият избор, който имаше Путин. Първо – Луганск и Донецк трябваше да бъдат признати за независими, това е факт. И второ – Украйна направи едно много тежко предателство.

никита михалковТя и западните ни партньори ни предадоха, това е истината. А светът?! Светът гледаше най-безучастно как цели осем години са избивани невинни хора, сред които много деца, жени и старци. Действително много. И какво направи този свят, който сега крещи – разпни го?! Нищо не направи. Просто наблюдаваше като на кино“, коментира Никита Михалков.

Той заяви, че причината за смъртта на толкова много обикновен и мирен народ през всичките тези осем лета, е простата причина, че не са били склонни да приемат нацисткия режим. А безнаказаността винаги ражда още по-голяма и чудовищна безнаказаност, смята режисьорът.

„Години, години наред, се опитват нарочно да отнемат, да унищожат достойнството на Русия. Кой е агресорът, според вас?! И да, нормално е тази Русия да направи всичко, за да запази честта си и националния си интерес“, допълни Никита Михалков, цитира woman.bg.

Само преди часове пък стана ясно, че Владимир Путин е наредил да бъде подготвено ядреното оръжие на Русия и да се чака нареждане. Казва се, че това е следствие от острия език, обиди и тежки санкции от страна на ЕС, НАТО и САЩ към Русия.

Междувременно се обяви и евентуална среща за преговори на Володимир Зеленски и представители на Москва. Дано гласът на мира и благоразумието да си кажат думата!

Източник: Портал 21

Какво мислите?

Be the first to comment on "Никита Михалков за войната: Това е резултатът от 8 години убийства, за които светът нехаеше!"

Твоят коментар