Горещи новини

ЗАХАР И ВОДА: Най-доброто лекарство за сърце и аритмия, нормалният ритъм се връща за 5 дни

ЗАХАР И ВОДА: Най-доброто лекарство за сърце и аритмия нормалният ритъм се връща за 5 дни

Понякога сърцето може да пропусне един или два удара и бързо да се върне към нормалното. Но понякога този процес може да стане „хроничен“ и да се диагностицира аритмия.

Основните причини за прескачане на сърцето са прекомерната умствена работа, прекомерната физическа активност и възстановяването на организма след тежки заболявания. Много медицински състояния и заболявания могат да доведат до аритмии, включително промени в структурата на сърцето.

Запушени артерии в сърцето, високо кръвно налягане, диабет, нарушения на щитовидната жлеза, треска, употреба на наркотици, тютюнопушене, прекомерна консумация на кафе и алкохол, някои хранителни добавки също могат да бъдат причина за аритмия.

Повечето хора дори не осъзнават, че имат аритмия, свързвайки нейните симптоми главно с хронична умора. Проблемът се диагностицира само при по-сериозни усложнения.

Освен че пациентът забелязва, че нещо не е наред с ритъма на сърдечния мускул, могат да се появят признаци като леко главоболие, болка в гърдите, възможно замайване и припадък, задух или студена пот.

ПРИРОДНИ ЛЕКАРСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АРИТМИЯ

Глог като естествен лек за аритмия

глог плодове

Глогът е една от най-безопасните и ефективни билки, когато става въпрос за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система, а това се отнася и за лечението на аритмия. Лечебните части на глога са тъмночервените плодове, малките бели цветове и листата.

Глогът укрепва сърдечния мускул и подобрява притока на хранителни вещества и кислород през кръвта към всяка част на тялото. Той разширява артериите, които пренасят кръвта към сърцето, така че получава хранителните вещества, от които се нуждае, за да функционира нормално.

Терапията с глог трябва да продължи поне три месеца, за да се усетят ефектите.

Приготвяне на лекарството:

1 кг плодове от глог се потапят в чиста вода. След половин час ги пасирайте, след което отново ги залейте с вода, за да престоят следващите 24 часа.

Сварете ги на следващия ден, а след като водата заври, намалете температурата на котлона и гответе още 30 минути. Прецедете получената течност и я приберете в хладилник.

Смелете плодовете още веднъж в блендер и ги смесете с първата вода. Пригответе 1/4 от това количество, съхранявайте лекарството в хладилник и приемайте 6 – 12 чаени лъжички на ден, докато се регулира сърдечният ритъм.

Билката „Ангелика“ премахва симптомите, които съпътстват аритмията

билка Ангелика

Името си „ангелската билка“ получава през Средновековието, когато се използва за лечение на инфекциозни заболявания като холера. Това лечебно растение съдържа цели 14 съединения, които бързо облекчават всички симптоми, съпътстващи аритмията.

Ангелика лекува и други сърдечно-съдови заболявания и разстройства като ангина пекторис. Успешно намалява високото кръвно налягане. Пречиства кръвта и подобрява кръвообращението, като същевременно изхвърля токсините през кожата.

Приготвяне на лекарството:

Сложете прясната билка в блендер в комбинация със сурови плодове, чесън и малко мед. Консумирайте тази смес всеки ден между 2 хранения.

Коприва за лечение на аритмия

коприва аритмия

Тя е богата на витамини и минерали, които защитават сърцето, а също така регулира изпомпването на кръвта и сърдечната честота. Особено се подчертава високата концентрация на витамин С и желязо, което увеличава производството на червени кръвни клетки и по този начин улеснява транспорта на други хранителни вещества и кислород през кръвния поток.

Витамин С ускорява усвояването на желязото, а желязото е ключов компонент на хемоглобина. Флавоноидите в копривата, като кверцетин и кемферол, понижават кръвното налягане и предотвратяват развитието на опасни сърдечно-съдови заболявания.

Приготвяне на лекарството:

Сложете 2 чаени лъжички коприва в 200 мл преварена вода и оставете под капака за 10 минути. След това изпийте чая.

Хмел като лек за аритмия

шепа хмел

Хмелът се използва за лечение на нарушения на сърдечно-съдовата система, за лечение на аритмии и за подобряване на кръвообращението. Това растение е особено важно при аритмии, причинени от треска.

Той също така намалява възможността за образуване на кръвни съсиреци и тромби. Повишава нивото на добрия холестерол и намалява лошия холестерол. Хмелът съдържа бета-глюкан, разтворими фибри, които също имат благоприятен ефект върху сърцето и кръвоносните съдове.

Приготвяне на лекарството:

1 чаена лъжичка се слага в 100 мл преварена вода и се оставя за 10 минути под капак. Пийте чай следобед след хранене и вечер преди лягане.

РЕЦЕПТИ ОТ ЧИТАТЕЛИ:

„Най-доброто лекарство за сърце и аритмия, пия го от години и е много ефективно“

Начин на приготвяне:

Сварете 10 стръка магданоз във вода, варете 10 минути след завиране. Прецедете водата, сложете магданоза в 1 л домашно вино и добавете 300 г мед и 2 чаени лъжички ябълков оцет.

Върнете напитката на котлона да ври още 4 минути, а когато изстине, я приберете в чиста стъклена бутилка.

Прием – 2 – 3 чаени лъжички сутрин и следобед. Ако усетите симптомите на аритмия, не се колебайте да вземете още 2 ч.л.

Тази рецепта е тествана и се знае много за нея. Билкарите я препоръчват при всякакви сърдечни проблеми и често присъства в книгите на народната медицина.

Споделен опит от Мария:  

„Пет години имах аритмия, сърцето ми биеше над 150 пъти в минута. Минах през всички терапии, но всичко беше напразно. Спрях да ям месо и това лекарство ми помогна много:

Начин на приготвяне:

купа захар

Вечерта сложете 2 чаени лъжички захар в половин чаша вода, оставете до следващата сутрин, а на сутринта разбъркайте и изпийте. Това лекарство ми помогна за по-малко от 5 дни. Ако усетите сърцето да прескача отново, вземайте лекарството два поредни дни и то веднага се успокоява. Това лекарство НЕ е предназначено за диабетици.

МАСАЖ: 

масаж стъпала

Понякога поради повишен адреналин има напрежение в жлезите, които пренасят натоварването върху сърдечния мускул. Обикновено това явление възниква като следствие от тремор, тъй като жлезите отделят твърде много хормони, които дразнят сърцето, така че то започва да работи бързо и прескача.

За да се възстанови нормалното функциониране на жлезите и да се предотврати натиска върху сърдечния мускул, е необходимо само да се свият юмруци и да се масажира нежно долната част на гърба по протежение на гръбначния стълб, от двете страни. Достатъчно е да го правите по 2-3 минути на ден.

легнало положение

В случай на аритмия, лицето трябва да легне по гръб и да диша бавно през носа. След това нанесете студен компрес в областта на тялото от гръдната кост наляво и изчакайте сърдечната честота да се върне към нормалното.

Избягвайте мазни храни и не консумирайте никотин, алкохол, кафе, черен чай, зелен чай и енергийни напитки. Физическата активност също е важна. Упражненията ще понижат нивото на лошия холестерол в кръвта, ще регулират кръвното налягане и ще подобрят здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

упражнения аритмия

Препоръчително е да отделяте около 30 минути на ден за всяка физическа активност, но внимавайте да не се уморите много и да не прекалявате.

Избягвайте стресови ситуации. Стресът може внезапно да повиши нивата на кръвното налягане и да увеличи склонността към образуване на съсиреци в кръвта. Проверявайте редовно кръвното си налягане и нивата на холестерола

Източник: За жената

Какво мислите?

Be the first to comment on "ЗАХАР И ВОДА: Най-доброто лекарство за сърце и аритмия, нормалният ритъм се връща за 5 дни"

Твоят коментар