Горещи новини

Цвета Караянчева: Дарихме и стари календари на домове за възрастни, да ги хвърлим ли?

Цвета Караянчева: Дарихме и стари календари на домове за възрастни

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева защити решението за прехвърляне на стари килими от парламента в Кърджалийския театър, като обяви, че това е дългогодишна практика на институцията.

„Има процедура в Народното събрание. Не аз съм я въвела, много отдавна имаме вещи, които са с отпаднала необходимост. Можем да ги даряваме само на държавни или общински ведомства. Ако някое учреждение пише писмо, събира се комисия, комисията решава дали отговаря на условията и съответно му разрешават да дойде и да види мебели или каквото е необходимо, за да си избере. Подписва се документ и ги взема“, казва тя в интервю за „Лице в лице“ по bTV.

Караянчева опита да изброи други случаи, в които са правени подобни прехвърляния на собствеността, като посочи „дарение“ на компютри за Бяла Слатина на стойност над 6000 лева, и брошури и стари календари за социалното министерство.

„На Министерството на социалното подпомагане (Министерството на труда и социалната политика, б.р.) дарихме брошури, календари – те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи. И те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е голямата тема“, каза Цвета Караянчева.

Часове по-рано мнозинството в Народното събрание отхвърли искането за оставката й като председател.

Караянчева обяви, че не очаквала опозицията да използва записа с обидните реплики от страна на Бойко Борисов по неин адрес по време на дебатите.

На въпроса дали е говорила с Борисов за грубия му тон, тя отговори положително.

„Той каза: „Аз такова нещо не съм казал“. Повече няма какво да говорим по тази тема. На недоказани записи няма защо да правим анализ. Нека да видим какво ще каже прокуратурата“, каза Караянчева.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Цвета Караянчева: Дарихме и стари календари на домове за възрастни, да ги хвърлим ли?"

Твоят коментар