Горещи новини

Хапвам по една пъпка карамфил всеки ден и ето какво се случи

Хапвам по една пъпка карамфил всеки ден и ето какво се случи

Има много продукти, на които не придаваме особено значение. Един от тях е любимата на куп домакини подправка карамфил.

Знаете ли, че употребата й не се ограничава само до кулинарията? И че карамфилът често се използва и за лечение?

Карамфилът е популярна ориенталска подправка. Той не може да се обърка с нищо друго, защото има ясно изразен аромат и остър вкус. Въпреки малкия си размер, в него се съдържа огромно количество полезни минерали, сред които калций, мед, желязо, магнезий, фосфор, селен, цинк и др.

Основната характеристика на тази подправка е колко широк е спектърът й на действие. Карамфилът оказва комплексно въздействие върху организма. С негова помощ може да разрешите действителния проблем и да предотвратите тези, които могат да възникнат.

Етеричното масло от карамфил съдържа голямо количество евгенол. Той превръща подправката в мощен антисептик.

Освен това карамфиловото масло влиза в състава на 40% от стоматологичните продукти. Ето защо не е нужно да купувате някакви специални средства, за да се грижите за устната си кухина. Достатъчно е да изсмучите една пъпка от подправката.

Между другото, същият метод ще ви помогне да се отървете от лошия дъх. В този случай е важно не просто да дъвчете подправката, а да я оставите да се разтвори бавно. Колкото по-дълго правите това, толкова повече полезни микроелементи ще отдели карамфилът.

Карамфилът лесно може да стане част от сутрешната ви рутина.

Изсмучете една пъпка от подправката 15 минути преди закуска. Активните й компоненти оказват благоприятен ефект върху храносмилателния тракт, като го правят още по-ефективен. Всичко това влияе пряко върху храносмилането и усвояването на храната.

Освен това карамфилът съдържа голямо количество антиоксиданти. Това са елементи, които се борят със свободните радикали. С помощта на подправката можете да вдигнете кръвното си. Тя е много по-ефективна и по-здравословна от поредната чаша кафе.

Ако имате ниско кръвно, просто сдъвчете 1-2 пъпки карамфил. Главоболието и умората ще изчезнат на мига. Ако пиете кафе, за да се събудите сутрин, препоръчваме да го замените с карамфил. Подправката не само ще освежи дъха ви и ще задейства храносмилателния тракт, но и ще ви ободри перфектно.

Някои наричат карамфила женски лечител и в това няма нищо случайно. С подправката се приготвя специална отвара, която е изключително подходяща при нередовен цикъл. Преди употреба обаче задължително трябва да се консултирате със специалист!

За да приготвите отварата, се нуждаете от половин литър вода, люспите от 7-8 глави лук и две чаени лъжички карамфил. Варете 10 минути, след това прецедете отварата и добавете две чаени лъжици ябълков оцет.

150 милилитра от отварата се приема 30 минути преди хранене, 3 пъти на ден.

Ако страдате от безсъние, карамфилът може да ви помогне. Достатъчно е да поставите торбичка с подправката до таблата на леглото. Стипчивият аромат на карамфила има успокояващ ефект и с негова помощ не само ще заспите по-бързо, но и ще се радвате на здрав сън.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Хапвам по една пъпка карамфил всеки ден и ето какво се случи"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*