Горещи новини

Украйна под дим и развалини. Мъж плаче над тялото на баща си: „Казах му да бяга!“ СНИМКИ

Украйна под дим и развалини. Мъж плаче над тялото на баща си: „Казах му да бяга!“ СНИМКИ

Украинците се събудиха вчера в неузнаваема страна – пълна с развалини, дим и руски танкове – след като прозвучаха експлозии и сирени.

В паника мнозина се втурнаха да трупат запаси и да бягат, доколкото е възможно.

Въпреки че Русия твърди, че атакува военни цели, много цивилни са убити и ранени в Украйна.

Русия вчера предприе едновременни атаки от юг, изток и север, по суша и въздух, убивайки най-малко 40 цивилни до обяд, включително момче в жилищен блок в Харков, съобщиха украински власти.

Други цивилни са ранени, а някои се смятат за убити при 203 атаки от руските сили досега, съобщи украинската полиция, след като танкове прекосиха границата и войски скочиха с парашути в източните региони по-рано през деня.

Луганск, Суми, Харков и Чернигов в Източна Украйна съобщиха, че са атакувани, а експлозии бяха съобщени на запад – в Житомир и Лвов, близо до границата с Полша.

Днешните снимки показват истинското лице на войната с пропити в кръв цивилни, които са били подпомогнати от службите за спешна помощ да избягат след обстрела.

В източноукраинския град Чугуево син плачеше над тялото на баща си сред останките от ракетна атака срещу жилищен район.

„Казах му да бяга“, извика мъжът няколко пъти до изкривените останки на колата.
В Киев, столицата на Украйна, въздушните удари започнаха преди разсъмване, а звукът от експлозии, стрелба и сирени се чу в цялата столица от три милиона души, предаде Ройтерс.

„Събудих се в пет сутринта със звук от експлозии“, каза Ивана Климпуш, член на Европейската партия за солидарност, говорейки пред Insider от дома си в Киев.

Междувременно главното международно летище на Киев беше засегнато от първата бомбардировка на града след Втората световна война, а сирените за въздушен удар прозвучаха над столицата призори.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Украйна под дим и развалини. Мъж плаче над тялото на баща си: „Казах му да бяга!“ СНИМКИ"

Твоят коментар