Горещи новини

Тази рецепта подлуди комшиите в блока, а децата я искат всеки ден! Уникални пиперки на фурна

Тази рецепта подлуди комшиите в блока а децата я искат всеки ден

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

12 червени или зелени пиперки, от ниските
400-500 г кайма
сол
1 пръст олио на дъното на тенджерата
1 глава стар лук
1 морков
1 ч. ч. ориз
3 домата
50 г краве масло
2 по 125 г кисело мляко
2 яйца
2 с.л. брашно
горчица
настърган кашкавал
подправки:
черен пипер млян или на зърна
кимион млян или на зърна
къри
дафинов лист

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пиперките измити и без семената нареждам с отворите нагоре в тава. В тенджера с олио задушавам ситно нарязаните лук и морков. Задушавам с капак до омекване. Добавям една чаша ориз, измит. Добавям и подправките без даф. листа и черния пипер на зърна. Тях ги слагам тук-там в тавата покрай чушките встрани.

Разбърквам сместа в тавата с лука и ориза, добавям 2 чаши топла вода и продължавам да бъркам до поемане на водата от ориза. Свалям от огъня и добавям каймата и малко сол, на око, хубаво я смесвам с останалите продукти. Преминавам към пълнене на чушките. След като всички са напълнени ги затварям с резенче домат, да не изтича от сместа.

Ако нямам домат, ги топвам в брашно, за да ги запечатам. Поливам ги леко с малко мазнина и доливам още 2 чаени чаши гореща вода в тавата при чушките, слагам им фолио и ги пека в силна фурна. Когато са готови, отварям фолиото и допичам пиперките още малко.

Отделно докато пиперките са във фурната и се пекат си правя соса. В купа разбърквам 2 яйца, брашно, горчицата, киселото мляко, настърган кашкавал и малко сол. В тенджера разтопявам кравето масло и вътре сипвам тази смес, да се сгъсти.

Доливам и бульона, който се е отделил при печенето на чушките. Разбърквам до желаната гъстота. Готовите пиперки сервирам горещи, поляти със соса.

По желание може да се поръси с пресен магданоз.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Тази рецепта подлуди комшиите в блока, а децата я искат всеки ден! Уникални пиперки на фурна"

Твоят коментар