Горещи новини

Солидна глоба и до 3 години затвор, ако температурата в дома е над 19 градуса

Солидна глоба и до 3 години затвор ако температурата в дома е над 19 градуса

Жителите на Швейцария, които нарушават правителствените директиви в условията на недостиг на газ в страната и поддържат температура в домовете си над 19 градуса през зимата, могат да бъдат глобени.

Това каза говорителят на Федералния департамент по икономика Маркус Шпундли в интервю за вестник Blick, цитирано от ДАРИК

„Нарушенията на закона за обществените доставки са нарушения или дори престъпления и трябва да бъдат преследвани“, каза той.

Властите призовават хората да подават сигнали по телефона за тези, които поддържат температура в дома си над 19 градуса. Доносникът ще получава награда от 200 франка, а нарушителите ще бъдат наказвани от закона.

Вестникът обаче отбелязва, че умишленото многократно нарушение на правилата за икономии може да доведе до присъда от три години затвор.

На 31 август в Швейцария стартира национална кампания за предотвратяване на прекъсването на доставките на електроенергия и газ през предстоящата зима. Мотото на кампанията е „Енергията е ограничена – нека не я хабим“.

Правителството изготви и план за действие за справяне с недостига на газ, включващ въвеждането на квоти за потреблението на газ. То призова за доброволно намаляване на потреблението на газ с 15 % в периода октомври-март.

От своя страна швейцарските правоприлагащи органи се подготвят за „извънредни сценарии“ в случай на прекъсване на електрозахранването или пълно спиране на тока, тъй като не са изключени бунтове и мародерства в условията на затъмнение, заяви генералният директор на полицията Фреди Феслер.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Солидна глоба и до 3 години затвор, ако температурата в дома е над 19 градуса"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*