Горещи новини

Сезонът, в който сме родени, определя характера ни

Сезонът в който сме родени определя характера ни

Сезонът, в който е роден човек, оказва влияние на личността по-късно в живота му, твърдят унгарски специалисти. Изследвани са повече от 400 души, като е имало родени и през четирите сезона. Участниците са били на различна възраст. Един от водещите изследователи е професор Ксения Гонда, споделя sanovnik.bg.

Проф. Гонда твърди, че оказват влияние върху невротрансмитерите, които контролират нашето ежедневие – серотонин (хормона на щастието) и допамин (хормона на радостта). Това е и причината учените да са напълно убедени, че сезоните имат ефект върху личността ни.

Пролет

Сезонът, в който сме родени, определя характера ни
weheartit.com

Сезонът на прераждането, а именно пролетта създава изключително позитивни хора. На тях рядко им се случва да изпадат в депресивно състояние и са много общителни и екстровертни личности. Оказва се, че хората, родени през пролетта, са винаги много ентусиазирани, често притежават артистичен талант и лесно изразяват идеите си. Едновременно с това са и работохолици. Хората, родени през пролетта, възприемат живота от положителната му страна и я търсят във всяка създала се ситуация. Те са до някаква степен са егоисти, трудно взимат решения и постоянно обвиняват някой друг за неуспехите си. Много е трудно да ги накарате да изпълнят каквото и да е, ако не им харесва. Трудно предприемат рискове, защото изпитват страх да направят нещо, което досега не са опитвали. Пролетните мъже са нарциси по природа, обичат комплиментите. Жените трудно се омъжват, тъй като все не могат да намерят подходящия според техните критерии.

Лято

Сезонът, в който сме родени, определя характера ни
pixabay.com

Сезонът лято създава онези, които са много темпераментни личности, но обикновено и много чувствителни. Могат да сменят настроението си само за няколко секунди и са склонни често да изпадат в състояние на тревожност. Когато обичат някого, обикновено се раздават изцяло за човека. Тези хора имат висок интелект и отстояват позициите си, понякога могат да бъдат конфликтни. Хората, родени през лятото, обожават децата и животните. Прощават лесно и на най-големите си врагове и са склонни да направят невъзможното в името на добрите отношения.

Есен

Сезонът, в който сме родени, определя характера ни
goodfon.com

За повечето хора този сезон е свързан основно с депресията по отминалото лято и спомените, които сме си събрали през него. Есента обаче е много повече от това, а родените през сезона най-рядко се поддават на депресивни състояния. Според екипа на проф. Гонда, това са хора, които са творчески насочени и обикновено са доста активни физически. Хората, родени през есента, са мъдри и уравновесени. Те са дипломатични и са много изпълнителни служители. Сезонът на есента създава педанти. Бракът с човек, роден през есента, е дълъг и стабилен. Такива хора са готови да правят компромиси, предани са на любимите си и посвещават целия си живот на децата.

Зима

Сезонът, в който сме родени, определя характера ни
PixelsTalk.Net

Родените през най-студения сезон в годината са определяни от учените като търпеливи и общо взето е трудно да бъдат раздразнени. Тези хора се ръководят по-често от разума, отколкото от чувствата и може би затова се смята, че е възможно да не бъдат напълно верни и отдадени на половинките си. Родените през зимата обикновено са целенасочени и преследват това, към което се стремят, докато не го постигнат. В личния си живот хората, родени през зимните месеци, често страдат. Те трудно правят компромиси и това създава проблеми. Жените, родени през зимата, са с мъжки характер. Зимните мъже са непредсказуеми и обичат да доставят неприятни изненади.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Сезонът, в който сме родени, определя характера ни"

Твоят коментар