Горещи новини

Под 900 лв. заплата на първа линия: Най-добрият ни медик за 2012 г. продава наградата си

Под 900 лв. заплата на първа линия: Най-добрият ни медик за 2012 г. продава наградата си

Лекар, отличен през 2012 година, продава наградата си в знак на протест, съобщава БТВ.

Причината за недоволството му – медикът работи на първа линия в борбата с COVID-19, а получава като възнаграждение под 900 лева.

Лекарят изпрати писмо до здравния министър, в което обяснява постъпката си.Той пише, че продава за 638 лева и 24 стотинки грамотата, получена за лекуването на засегнатите от атентата в Сарафово, защото точно толкова е дупката в семейния му бюджет за месеца.

Пред bTV медикът обясни, че работи в Пета градска болница и се грижи за болните от коронавирус. Твърди, че не е получил нито лев бонус за това.

Д-р Димитър Кехайов ще бъде гост в предаването „Тази сутрин“ в петък.

В Пловдив здравният министър Костадин Ангелов каза, че не е запознат с писмото на своя колега, но и не може да коментира заплатите в общински лечебни заведения.

„Получавам заплата 830 лева чисто в голяма софийска болница, а именно Пета градска болница, и втората причина е, че не ни плащат в същата болница парите за COVID. Всичките ни колеги, 95% от колегите в държавните болници работят за подобни пари в приемни спешни отделения, и също е руска рулетка, за да получат тези пари“, заяви д-р Димитър Кехайов.

„Със сигурност е тъжно. Затова ви казвам, че политиката, която сме предприели, е увеличаването на доходите на всички медицински лица, и на всички лекари и медицински сестри по лечебните заведения, като сме увеличили прихода с над 10% в лечебните заведения“, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Източник: Petel

Какво мислите?

Be the first to comment on "Под 900 лв. заплата на първа линия: Най-добрият ни медик за 2012 г. продава наградата си"

Твоят коментар