Горещи новини

Нашият кошмар в Турция. Направихме си зъби и съжаляваме за цял живот (видео)

Нашият кошмар в Турция. Направихме си зъби и съжаляваме за цял живот (видео)

Пластичните и зъболекарските операции се превърнаха в популярна причина за пътуване. А Турция е една от най-популярните дестинации за разкрасяване заради нейната достъпност.

Хиляди хора пътуват до Турция всеки ден, включително и от България, за да си присадят коса, да се подложат на ринопластика или да си сложат фасети.

Зъби в Турция – изгодна сделка или грешка?

Невинаги обаче клиентите остават доволни. Все повече хора желаят перфектна усмивка, като тенденцията да се ходи до евтина Турция се разраства все повече. Но това крие своите рискове.

BBC пусна документален филм за този дентален феномен. Той е озаглавен „Турски зъби: изгодни усмивки или голяма грешка?“ Документалният филм ще ви информира за всичко, което трябва да знаете за изправянето на вашите зъби в Турция.

Две жени, 32-годишната Джейд Тушингам и 30-годишната Кели Тушингам, разказват своя печален опит в Турция. Те искат тяхната история да насочи вниманието към ужасната болка, която ви причиняват зъбите, направени там. Те нарекли преживяването си „кошмар“, който „съсипал живота им“.

4800 $ за нови зъби

Защо Турция е толкова модерна за стоматологични процедури за много западняци? Защото е евтино. Турция предлага фасети на много по-ниска цена от Англия или Америка.

Джейд и Кели планирали да се насладят на почивка на плажа, а паралелно с това да си направят и зъбите. Но нещата не се получили по план. Процедурата изисква зъбите да се изпилят, след което се поставят изкуствените зъби. Съдейки по снимките и видеата на двете потърпевши дами, пиленето явно е твърде голямо.

„Преди да поставим истинските фасети, трябваше да изпилим драстично всичките си зъби и да направим временните си комплекти“, казва Джейд. „Беше страшно да видим зъбите си изпилени почти до нищо и беше наистина болезнено.“

След процедурата момичетата изпитвали неистова болка, така че не могли да се насладят на почивката си. „И двете все още изпитваме постоянна болка. Цялата храна в хотела изглеждаше чудесно, но ние просто не можахме да ядем нищо от нея“, споделят те.

„Оцелявахме с картофено пюре и супа, дори пиенето беше трудно, тъй като зъбите ни бяха толкова чувствителни. Поглеждайки назад сега, ние 100 процента нямаше да го направим.”

Седмица след процедурата те още имали притеснения относно болката. След като изпратили съобщение до лекаря в Инстаграм, те били посъветвани да приемат ибупрофен, който според тях не помогнал. Болката продължила с месеци.

@jadedanielle1111

Go get your teeth done in Turkey ✌️✈️???? #turkey #newteeth #VeryPJPortraits #antalya

♬ original sound – Jade & Danielle

 

За съжаление нито един лекар в Обединеното кралство не би се доближил до зъбите им, така че трябва да летят обратно до Турция, за да ги оправят. Казали им да изчакат шест месеца, за да видят дали болката ще намалее. Това означава, че им остава един месец преди да се върнат.

В интерес на истината Джейд и Кели може да имат ослепителни усмивки. Но те все още изпитват толкова много болка. Поради тази причина те не биха препоръчали на никого да се сдобият с „турски“ зъби.

„Зъбите ни визуално изглеждат прекрасно и имаме хора, които ни питат през цялото време къде сме ги направили, защото искат и техните да бъдат направени“, казват те.

„Винаги казваме не, абсолютно не ги правете. Никога не бихме ги препоръчали на никого.”

Какво мислите?

Be the first to comment on "Нашият кошмар в Турция. Направихме си зъби и съжаляваме за цял живот (видео)"

Твоят коментар