Горещи новини

Мъж изчисли колко струва труда на жена му и взриви нета!

Мъж изчисли колко струва труда на жена му и взриви нета!

Наскоро в един блог, воден от известния Стивън, се появи текст, който тези дни обиколи света. Причината е, че много хора се припознаха в него!

„Мислих много, но не мога да си позволя бавачка и домашна помощница. Съпругата ми се принуди да напусне работата си и изцяло да се посвети на дома и детето. Храни го и сменя пелени, утешава го, когато плаче и заспива всяка вечер. Но това е само началото!

Да, тя е майка и е естествено да се грижи за детето си. Но помислете колко пари трябва да дадат майките, които заради работата не са в състояние да го правят!“

Стивън дори изчислил колко годишно струва всичко това, което прави неговата съпруга:

Средната заплата на бавачка – 705 $ на седмица, т.е. 36660 $ годишно.

Почистване на къщата – 50 до 100 $ всеки път, или 5200 $ годишно.

Обслужване на „врата“ (който би купувал хранителни стоки) – 65 долара всеки път, четири пъти седмично, или 13520 $ годишно.

Готвач – 240 долара на седмица, т.е. 12480 $ годишно.

Финансов помощник (разполагане с бюджета, плащане на сметки и др.) – 15 долара на час, пет дни в седмицата, или 3900 $ годишно.

Организация на събития (семейни обеди, срещи …) – 75 долара на час, четири часа, три пъти годишно или 900 долара годишно.

Пране на дрехи – 25 долара седмично, т.е. 1300 долара годишно.

Общата сума годишно възлиза на 73960 долара!

„Срамувам се, защото за всичкото това време не й купих нищо. Чувствам се неудобно, защото тя постоянно мислеше, че харчи твърде много и че напразно използва нашите приходи. Тя ме обича, обича и сина ни, разбира се, без парично обезщетение!

Въпреки това, ние мъжете, трябва да се замислим над това, че тяхната работа обективно струва много повече от това, което всъщност може да се спести от наемане на домакински помощнички.

По този странен начин исках да изразя дълбокото си уважение към жената и майката на сина ми, моята голяма подкрепа!

Тя струва много повече от всички ценности на света.“

Какво мислите?

Be the first to comment on "Мъж изчисли колко струва труда на жена му и взриви нета!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*