Горещи новини

Моника, която стана майка на 15 отнесе жесток хейт от моралистите – одобрявате ли? (Снимки):

Моника която стана майка на 15 отнесе жесток хейт от моралистите - одобрявате ли? (Снимки):

Зачестяват случаите на нежелана бременност сред тийнейджърите, а същевременно се сблъскваме с все по-висока възрастова граница на жените, направили съзнателен избор да станат майки. На този фон разказът на младо момиче, станало майка на 15 години, определено шокира някои от зрителите.

Други пък изразиха подкрепата си за решението й да не направи поредния аборт, а да даде шанс на още един човешки живот. Пред камерата на Нова Моника разказа преживяванията си около това събитие в живота й.

Моника бременност

„Получих подкрепата на родителите си и това ми помогна да реша да родя детето. Хората може би не знаят, че има много български момичета, родили на моята възраст, които се свързаха с мен. Много от тях се притесняват да споделят заради по-консервативното мислене на българите.

И аз преминах през това, много определяха, че само чистачка мога да стана“, сподели Моника, но тя въпреки раждането продължава образованието си и мечтае да стане програмист. Тя дори помага на много майки в нужда с каквото може.

Моника майка

Моралистите разбира се не закъсняха да изразят мнението си и да осъдят младата майка за решението й, да изсипят негативизма си върху две деца – майката и бебето.

Моника бебе

„Къде остана моралният компас и ценностите ни?“

„Да са живи и здрави, но само не го давайте като за пример за нещо нормално!“

„Да родиш на 15-16 години е липса на възпитание – не съдя никого, просто изразявам мнение“

„УЖАС !!! КАКВО Е ТОВА ЛАНСИРАНЕ НА РАЖДАНЕ ОТ ДЕЦА… Ако няма подкрепата на майка си и баща си, няма да е толкова „успешна „… в случая тя няма дете, а има “ братче“, което родителите й гледат и издържат заедно с нея като свое…
Да си майка не е само да родиш….“

„Престанете с тези простотии.От къде накъде известна,че е родила на 15 години.Дете дете ще гледа.Браво ,че я подкрепят родителите и.Да са щастливи и благословенни майката и детето. Не мога да се съглася,че трябва да ставаш майка на 15 години.“

Това са само част от коментарите, с които момичето се сблъсква в медиите и социалните мрежи.

Слава богу, че не всички мислят еднакво, много хора я подкрепиха за смелостта и решението, което е взела, пък и живота си е неин и тя не моли помощ и милосърдие от тях.

тийнейджър майка

„Грозно е,как точно майки сядат да обсъждат и обиждат момичета родили на по-малка възраст. Това че едно момиче е родило на 15-16 не означава,че не е готова да бъде майка,има жени на 25-30 които не са готови и не искат да бъдат майки защото имат други цели и нужди в животите си и тогава също се сочи с пръст и се казва тази пък до кога ще е без деца,и се почва с въпросите не мислиш ли да раждаш?

Трябва да се научим, да спрем да налагаме едно общо прието мнение и стандарти за някои неща в живота. Има много дори известни личности станали родители на крехката си възраст и това не ги прави по-малко хора. Ще стане чистачка, и какво дори ако стане такава? Нима това не са хора,не работят и са по-малко човек от останалите?

Спрете да правите разлика и да слагате оценка на човек по това каква раса е,какво работи,на колко години е. За мен да си депутат и да крадеш парите на хората е по-срамна професия от това да си чистач и да изкарваш парите си с честен труд, за да храниш децата и семейството си.“, защитава Моника друг зрител.

А вие на какво мнение сте – заслужава ли невръстната майка порицание или подкрепа и възхищение?

Какво мислите?

Be the first to comment on "Моника, която стана майка на 15 отнесе жесток хейт от моралистите – одобрявате ли? (Снимки):"

Твоят коментар