Горещи новини

Митрополит Гавриил: Всеки ден се моля на Бог да не изгубим г-н Борисов!

Митрополит Гавриил: Всеки ден се моля на Бог да не изгубим г-н Борисов!

Мирополит Гавриил подкрепя напълно управлението на ГЕРБ и в частност Бойко Борисов, научи На Кафе!

Българската православна църква продължава да стои плътно зад властта. Това го доказа и ловешкият митрополит Гавриил, който подкрепя и много харесва Бойко Борисов.

„Хора от чужбина идват и ми казват – радвайте се, че имате такъв ръководител като г-н Борисов, който мисли за народа, молете се на Бог да не го изгубите“ – споделя митрополит Гавриил.

И той наистина се моли за Борисов и се надява да не падне от власт. Свещеникът одобрява напълно стореното от управлението на държавата в последните 11 години и за него са необясними протестите срещу правителството, което в неговите очи си върши отлично работата.

Митрополит Гавриил подкрепя Борисов и неговото управление най-вече заради реакцията им по време на пандемията. За разлика от театри, кина и т.н., църквите и храмовете не бяха затворени. Дори на Великден те останаха с отворени врати, което се хареса на свещениците.

„Вярата е изцерявала много болести, историята го доказва. Така че коронавирусът може да бъде победен в църквата.“, смята отецът от Ловешкия манастир.

И до днес в църквите не се спазват почти никакви мерки против COVID-19. Повечето хора влизат без маска, пипат свещите и други предмети, някои от тях дори целуват иконите. Бойко Борисов, напук на твърденията си, че коронавирусът е много опасен, не взима никакви мерки за божиите храмове и това се харесва на свещениците.

Митрополит Гавриил е поредният, изказал се в подкрепа на премиера. Неотдавна митрополит Николай от Пловдив определи Борисов като спасител на БПЦ и го затрупа с един куп похвали. Още по-скоро пък митрополит Антоний каза в интервю, че Бойко Борисов трябвало да остане на власт, защото бил пратеник на Господ, понеже Бог раздавал властта на земята.

Всичко това настрои протестиращите срещу БПЦ и в момента духовните лица са персона нон грата на протестите. Изключение прави само архимандрит Дионисий, който е на протестите от ден първи.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Митрополит Гавриил: Всеки ден се моля на Бог да не изгубим г-н Борисов!"

Твоят коментар