Горещи новини

Малката звезда Митко ще угасне, ако до две седмици не събере 700 000 лв.

Малката звезда Митко ще угасне ако до две седмици не събере 700 000 лв.

Малкият Митко от Ямбол има спешна нужда от нашата помощ. Семейството на 5-годишното дете, борещо се с две тежки диагнози – лимфобластна левкемия и остра миелоидна левкемия, този път има две седмици да събере сумата от 700 000 лева, за да се извърши незабавна втора хаплоидентична трансплантация.

Спешността на случая изисква незабавна интервенция, а донор ще бъде неговата майка. Състоянието на детето се влошава от ден на ден и поради риск за живота му, е изолирано в стерилна стая. Близките му молят всеки, който има възможност да помогне, за да може Митко да напусне болничната стая и да се върне на детската площадка, където е неговото място.

„Нямаме финансовата възможност да платим втора трансплантация и Ви молим за помощ. Срокът ни е буквално две седмици. Моля Ви, скъпи хора, помогнете на сина ми да живее”, написа баща му във фейсбук.

Ежедневно на детето се преливат кръв и тромбоцити, а донорските клетки от първата трансплантация са вече под 5%. Кампанията е спешна, лекарският екип в Израел, който е поел неговия случай изчаква последни мнения от своите колеги по света и ще действат по един от протоколите, защото състоянието му не търпи отлагане.

Шансът на Митко в битката му срещу коварната левкемия е тази втора решаваща трансплантация. Всеки, който желае може да дари по следните начини:

PayPal:kararadev-dmtr@abv.bg

Дарителска сметка на семейството в Уникредит:
BG42 UNCR 7000 1524 6654 90
BIC: UNCRBGSF
ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР ДИМИТРОВ КАРАРАДЕВ (дете)

Лична сметка на семейството в ОББ:
BG46 UBBS 8002 1056 0316 40
BIC: UBBSBGSF
ТИТУЛЯР: КАТЯ ИВОВА ИВАНОВА (майка)

Какво мислите?

Be the first to comment on "Малката звезда Митко ще угасне, ако до две седмици не събере 700 000 лв."

Твоят коментар