Горещи новини

Македонски медии: България и селски футбол не може да играе!

Македонски медии: България и селски футбол не може да играе!

България трябва да преглътне поредна порция срам. Става дума за футбола, където отдавна сме последна дупка на кавала, а това се доказа и от представянето на тима на Ясен Петров вчера срещу Северна Македония.

Двубоят от Лигата на нациите, игран на на „Хювефарма арена“ в Разград, завърши 1:1, но гостите с право са недоволни, тъй като ни надиграха, особено през втората част.

Този резултат, а и играта на западните ни съседи, даде повод на медиите в Северна Македония да се обединят около мнението, че техният отбор е бил с класи над българския и реално е трябвало да победи с разгромен резултат.

Мачът беше от изключителна важност за северномакедонците, имайки предвид политическите искри, които прехвърчат между София и Скопие заради Европейския съюз и историята. Очевидно планът им за разгром и унижение на българите не се получи, но за сметка на това медиите им сториха това.

„България почувства силата на Македония, но се измъкна“, написа „Нова Македония“.

Изданието започва анализа си това, че техният отбор е показал на цяла България „коя е тая Македония“.
Медията отбелязва още, че съседите ни са забелязали десетки провокации от наша страна преди мача, но те са ни затворили устите с футболни аргументи. Интересен детайл от анализа на вестника е изненадата им, че северномакедонският химн не е бил освиркван в Разград.

Доста крайни са от Sport1.mk, където просто изстреляха, че България и селски футбол не може да играе. В деня на мача сайтът пусна новина със заглавие, надъхвайки отбора да вкара един гол за Самуил, един за Гоце Делчев, един за отричането, както и един от дузпа за ветото.

Електронната медия показа и задоволство, че „надменните българи не ни победиха“.

Изданието „24.mk“ е по-умерено в анализа си, като пише, че техният отбор е трябвало да бъде доста по-решителен в миговете, когато е имал игрово превъзходство срещу България.

Голямата спортна медия „Спорт МК“ пише: „Загубихме две точки, тази България бе готова да получи три гола!“.

„Имаме 15 шута, 5 от тях са в рамката – анализира изданието. – Това ясно говори, че трябваше да вкараме още голове. Поне десет пъти имахме ситуации, в които точен пас щеше да даде голова възможност. България не показа „ама баш нищо“ (точен цитат). Надиграхме ги във всеки сегмент от играта.“

„Северна Македония беше много по-добрият отбор на терена. Не съм доволен от резултата. Контролирахме събитията през второто полувреме. Имахме добри ситуации, които не реализирахме, но съм доволен от моя тим“, сподели селекционерът Благоя Милевски, а голмайсторът Милан Ристовски споделя, че техният отбор е бил много по-добър, но просто не е успял да вкара повече голове.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Македонски медии: България и селски футбол не може да играе!"

Твоят коментар