Горещи новини

Лиляна Павлова счупи тъпомера: Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!

Лиляна Павлова счупи тъпомера: Работят в чужбина защото са алчни заплатите в България не са лоши!

Министърът на българското председателство на ЕС 2018 Лиляна Павлова даде първа отговор от страна на изпълнителната власт с изявление по медиите:

“Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!”

Очевидно Лиляна Павлова се е предоверила на статистиките, които експертите назначени от ГЕРБ предоставят на медиите. Средният аритметичен доход от труд в България може да се изчислява на близо 1100 лв, но това не означава, че нивата на масовите доходи са такива.

Пример:

В едно шивашко предприятие, където работят 100 души с минимални заплати от 510 лв. и един собственик, който печели по 50 000 лв. месечно – общият доход на работниците и собственика са 101 000 лв. Това за 100 работника + 1 собственик прави 1 000 лв. среден аритметичен доход. Масовото заплащане, обаче в случая е 510 лв.

И все пак да припомним на Лиляна Павлова, че работещите хора в малките градове не получават депутатски заплати от 5000 лв, не разполагат със служебни автомобили, охрана, пари за тоалети, командировки и 2-месечни почивки!

Нормалните работещи хора едва свързват двата края, защото сметките за ток растат постоянно, стоките в магазините също, горивата също, а заплатите не мърдат. Ето затова хората бягат в чужбина госпожо Павлова, а не защото заплатите тук са „добри“!

Какво мислите?

Be the first to comment on "Лиляна Павлова счупи тъпомера: Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!"

Твоят коментар