Горещи новини

Как спортуването подобрява сексуалния живот?

Как спортуването подобрява сексуалния живот?

Знаем, че спортът е важен за нашето здраве, фигура, издръжливост и сила. Това, което изненадва повечето хора обаче е още една неочаквана полза от редовните тренировки – подобряването на сексуалния живот.

Учените смятат, че голяма част от сексуалните смущения – ниско либидо, слаба ерекция, липса на удоволствие от секса, са свързани със застоял начин на живот, отпускане на тялото и наднормено тегло. Според проучвания, мъжете с по-голяма обиколка на талията имат двойно по-висок риск от еректилна дисфункция.

От друга страна, мъжете и жените, които спортуват редовно съобщават за по-високо сексуално желание и по-голямо удоволствие от самия акт. На какво се дължи това?

Подобряване на кръвообращението

Спорът и особено аеробните упражнения подобряват значително циркулацията на кръвта в цялото тяло, включително и в областта на половите органи. За по-добри резултати, съчетайте тренировките с използване на подходящи сексуални стимуланти. Това ще доведе до здрава и продължителна ерекция и по-качествен сексуален живот.

Здравословно тегло

Спортуването помага за поддържане на нормално тегло, което е много важно за интимния ни живот. Затлъстяването води до сърдечни проблеми и нарушения на кръвообращението, метаболитен синдром, диабет, висок холестерол, а всички тези проблеми са в основата на еректилната дисфункция, увреждането на нервите в областта на половите органи както при мъжете, така и при жените.

Нормализиране на хормоните

Спортът ни тонизира, освежава и ни кара да се чувстваме добре, но това не е всичко. Движението и особено интензивните тренировки са много важни за нашия хормонален баланс. Упражненията увеличават производството на тестостерон, нормализират нивата на инсулин и по този начин поддържат нашето здраве, красива форма и високо либидо.

Повишена издръжливост

С редовни тренировки ще подобрите своята физическа издръжливост. Това определено има отношение към интимния ви живот, тъй като сексът също е вид тренировка.

Придобивате увереност

Няма как да се наслаждавате на секса ако се притеснявате от вида на тялото си и не искате да оставате без дрехи пред половинката си. Атлетичната фигура ви дава нужната увереност за да се избавите от комплексите и да сте сигурен, че изглеждате страхотно. Спортните постижения пък носят нужното самочувствие, че имате сила и издръжливост, които привличат дамите.

Намаляване на стреса

Голяма част от сексуалните проблеми се дължат на стрес и напрежение. Спортът е пръв помощник за справяне със стреса и подобряване на настроението. Той ни дава енергия, тонус и покачва либидото ни.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Как спортуването подобрява сексуалния живот?"

Твоят коментар