Горещи новини

Забранената кръгла планина Кондер, която е крита от туристите (снимки/видео)

Забранената кръгла планина Кондер която е крита от туристите

Фактът, че планинската верига Кондер е ограничена зона, се посочва от съответните табели, поставени наоколо, инсталирани от властите на Хабаровската територия.

Факт е, че на билото има огромни запаси от платина.

Мистериозната планинска верига се намира в близост до населените места в района Аяно-Майски на Хабаровска територия. Установената забрана обаче не се отнася за всички: геолози и миньори, които добиват платинена руда, имат разрешение да посетят пръстеновидната планина.

Когато на това място е открито най-голямото находище на платина, започва работа по изграждането на пътна инфраструктура, необходима за добива и транспортирането на руда. Летище Ургалан е построено близо до Кондер през 2014 г., което прави това необичайно място по-достъпно за учени и работници.

Пръстеновидната форма на билото се формира поради вулканични изригвания, в резултат на което нажежени алкално-ултраосновни скали се издигат от недрата на земята на бавни потоци. В момента височината на билото на места достига 1,4 километра, а диаметърът му е около 8 километра.

Напълно възможно е, ако рудните запаси в съоръжението бъдат изчерпани и уникалният му вид  бъде запазен, в Русия ще се появи друга атракция, отворена за туристи.

https://www.youtube.com/watch?v=T_KJwxkmMu0&feature=emb_title

Какво мислите?

Be the first to comment on "Забранената кръгла планина Кондер, която е крита от туристите (снимки/видео)"

Твоят коментар