Горещи новини

Вижте ученият от БАН, който плаща по 3 лева за ток на месец

Вижте ученият от БАН който плаща по 3 лева за ток на месец

Ученият от БАН Михаил Цвеов е човекът, който твърди за себе си, че е решил да се опълчи на системата и на енергийните монополисти. Той явно е успял да изпълни своята мисия, след като за януари е платил рекордно ниска сметка за ток, съобщава Нова телевизия. 

Той живее на студено. Спи в спален чувал, зимата в най-студените дни облича няколко чифта анцузи и блузи и стои с шапка. Имало е и дни, в които е виждал дъха си вкъщи. По думите му студът е лошо нещо, но по-лоши са сметките. Води такъв начин на живот от 2006 г.

Не използва хладилника си, а готварската му печка служи за поставка за растения. Изключил е и парното си. За къпане обаче използва тръби от парното.

Сам казва, че въпреки студа те успяват да оцелеят. Има авокадо, което лично е отгледал от семка.

Сметката му за ток за последния месец е 3.01 лева. Мъжът работи в Института по механика към БАН.

Запален е по фотографията и си е купил няколко фотоапарата. Освен това си е купил и “нещо като електромобил” за 6 хиляди лева. Не го е зареждал в последния месец и няма книжка, за да го управлява. Но често го возят приятелите му. Казва, че е направил покупката, за да даде пример на обществото.

Според него сметката му за ток се е формирала за осветление, зареждане на телефон, понякога включвал микровълнова.

Михаил иска жена, която е свикнала на студено. “Все пак има и някои жени, които са свикнали на студено. Засега няма желаещи, които са казали искам да живея при теб на студено. В краен случай, ако никоя не иска на студено, включваме парно и ток и това е. Най-важно е  да си имам жена и деца”, завършва той.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Вижте ученият от БАН, който плаща по 3 лева за ток на месец"

Твоят коментар