Горещи новини

Вдовицата на майор Терзиев: „Истината за смъртта на мъжа ми е заметена!“

Вдовицата на майор Терзиев: „Истината за смъртта на мъжа ми е заметена!“

„Ще има следващи инциденти със самолети във ВВС, тези пилоти нямат подготовка да летят. Ако това е бил първият полет на полковник Пеьо Дончев за тази година, да кажат командващите кога е бил предпоследният му полет. Поради липса на ресурс тези хора не летят, а животът им е изложен на опасност.“

Това заяви в „оПозиция“ с Горан Благоев Димитрина Попова, съпруга на загиналия през юни миналата година Валентин Терзиев. Самолетът ми МиГ-29 се разби по време на учение във водите на Черно море край Тюленово. За смъртта на Терзиев и разбилия се МиГ-29 и до днес няма нито един наказан.

Виновните заемат същите си постове, издават същите команди, няма промяна в ресурса. Не вярвам разследването да стигне до истината. За сметка на това президентът Радев отлично знае, какво се случва и със следствието и с ВВС, заяви асеновградчанката.

И до днес тя няма яснота, до къде е стигнало следствието за смъртта на съпруга й, няма все още експертиза на черната кутия, а оправданието е – промяна на експертния състав.

Моето мнение е, че следствието се бави умишлено. Истината за смъртта на Валентин Терзиев може би вече е заметена. Има виновни и те са по цялата верига. Правилата за безопасността на полета са били нарушени още в самото му начало, категорична е вдовицата.

Източник: Пловдивмедия

Какво мислите?

Be the first to comment on "Вдовицата на майор Терзиев: „Истината за смъртта на мъжа ми е заметена!“"

Твоят коментар