Горещи новини

Българка е най-младият преподавател в Йейл

Българка е най-младият преподавател в Йейл

Млада българка разработва проект, който ще подкрепи наши сънародници, изпаднали във финансови затруднения заради COVID кризата. Тя е само на 21, но вече е достигнала върха. Тереза Бойнова е най-младият преподавател в престижния американски университет Йейл и е вицепрезидент на най-голямата консултантска компания в света.

Заради живота си в Африка, прегръща и каузата за защита на човешките права. Затова често я сравняват със съпругата на Джордж Клуни – Амал.

Тя е и вицепредидент на най-голямата консултантска компания в света.

Родителите й я отвеждат в Африка като едва 3-месечно бебе. Първите си 19 години тя прекарва в Зимбабве.

Тереза се връща в Европа през 2018 г., а коронакризата я намира в милано. Там тя изкарва 3 месеца карантина асболютно сама – в общежитието на едно от най-престижните учебни заведения в света – Университета Бокони. Тя започва да се бори за правата на студентите.

Пандемията я вдъхновява и за ключов проект, който да подпомага хората, загубили работата си – финансова помощ в размер на милиони долари. Програмата й предвижда преквалификация за хората, останали без работа, без допълнителни разходи за правителствата или частните лица. Програмаа се нарича Форте и с изследвания, подкрепени от Оксфордския университет, това е съвсем нов начин да се гарантира финансовата сигурност на хората, засегнати от Ковид пандемията, казва тя.

Частни капитали ще бъдат мобилизирани да поемат риска за преквалификацията, вместо правителството.

В момента работи екип от консултанти, за да се направи модел специфично за нуждите на България, разказва още Тереза Бойнова.

Източник: Кмета

Какво мислите?

Be the first to comment on "Българка е най-младият преподавател в Йейл"

Твоят коментар