Горещи новини

Българката Мария след тестовата ваксина срещу Ковид 19 във Великобритания: Два дни имах температура

Българката Мария след тестовата ваксина срещу Ковид 19 във Великобритания: Два дни имах температура

Това разказа българката Мария Спирова, която е сред доброволците за тестване на ваксина срещу COVID-19 във Великобритания.

„Предупредиха ни, че може да има този ефект върху организма“, каза още тя.

„Ваксината ме предпазва от това да бъда разпространител. С някои от ваксините инфекцията се изкарва по-леко, но въпреки това си разпространител“, обясни Спирова по bTV.

Тя каза още, че повечето от доброволците, които участват в изпитването на ваксината, са имали температура, която е отшумяла.

На участниците била предложена медицинска литература, за да са информирани за болестта. След втората доза българката чувствала отпадналост, но за кратко. На всеки 10 дни ѝ правят кръвни изследвания, а всяка седмица PCR тест.

„Никой, независимо от това какво вярва за вируса, не може да продължи живота си и единственият начин това да стане е с измислянето на ваксина за тези, които са най-уязвими“, категорична е Мария.

Тя уточни, че първоначално изискванията към доброволците били да са клинично здрави, но не се очаквало от тях да се пазят.

„През нас се тества дали имунната система на човек с поставена ваксина може да се справи по-добре с вируса“, обясни българката и допълни, че клиничното изпитване продължава във Великобритания, Бразилия и още други държави с различни групи от хора.

Великобритания вече е удвоила втората доза на ваксина, такава била сложена и на Спирова.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Българката Мария след тестовата ваксина срещу Ковид 19 във Великобритания: Два дни имах температура"

Твоят коментар