Горещи новини

България скочи след отстраняването на Стефан Янев! Готвят се и протести

България скочи след отстраняването на Стефан Янев! Готвят се и протести

Масова атака на недоволни българи, взриви социалните мрежи по адрес на премиера Кирил Петков, минути, след като се разбра, че изхвърля военния министър Стефан Янев от правителството.

Кирил Петков обяви, че ще сложи свой човек на неговото място и каза, че никой министър на България не могъл да се изразява във фейсбук. Освен това каза, че България не търсела стабилност сега.

Хората в социалните мрежи са потресени. 90% застават на страната на Стефан Янев, който отказа да използва думичката „война“ по адрес на конфликта Русия-Украйна.

Из коментари, дори гласували за Кирил Петков се разкайват днес и казват, че съжаляват дълбоко.

Изразяват се мнения, Стефан Янев да стане премиер на страната.

Както вече писахме, Стефан Янев е един от най-приближените на президента Румен Радев. Ако той удари едно рамо на Янев и покаже юмрука на Кирил Петков и компания е възможно да има разместване на пластовете в държавата.

На Кафе разбра, че вече се организира протест в защита на военния министър Стефан Янев организират във Фейсбук. От неизвестното досега сдружение „Пазители на правото и демокрацията„.

Събитието бе публикувано по-малко от час след извънредната пресконференция на премиера Кирил Петков, който поиска оставката на генерал от резерва Стефан Янев.

Мотивът на организаторите на протеста е, че Янев се осмелил да изрече неудобната истина, че България трябва и е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава.

„Ние не приемаме тази оставка и ще и се противопоставим, защото генерал Янев е важен и необходим коректив на вредната политика, която някой се опитва да провежда. Събираме се в 18 ч. пред Министерски съвет, за да покажем на Петков, че без Янев, няма да има и правителство“, заплашват организаторите.

Припомняме, оставката на военния министър Стефан Янев бе поискана от различни политически формации, включително и извън парламента.

Очаквайте още подробности по темата

Какво мислите?

Be the first to comment on "България скочи след отстраняването на Стефан Янев! Готвят се и протести"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*