Горещи новини

Ангел Кунчев: Ще има комендантски час за хората над 65 години!

Ангел Кунчев: Ще има комендантски час за хората над 65 години!

България е в трепет какви мерки ще вземе правителството срещу Ковид 19. „Ще ни затворят ли пак?“, се питат голяма част от хората.

Д-р Кунчев открехна завесата, че действително за възрастните хора над 65 години може да се наложат по-рестриктивни мерки.

Според „Труд“ най-драстичната мярка, пълна изолация, едва ли ще бъде приложена

Комендантски час за хора над 65 г. обсъждат здравните власти. Идеята е да се въведе време от деня, в което те не могат да излизат. Това е най-мекият вариант на възможни ограничения за най-уязвимата група граждани при зараза с коронавирус. Вторият вариант предвижда ограничения за определено разстояние от дома, призна главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Най-драстичен е третият сценарий – пълна изолация. Той е и най-малко вероятен.

Попитан от “Труд” кой и как ще контролира възрастните, ако се приеме вторият вариант, той отговори, че контролът ще се осъществява от тези, които досега са отговорни за него. Кунчев не разкри подробности как ще се следи дали възрастните не се отдалечават от разрешения периметър. Това би могло да става чрез проверка на адреса в личната карта, коментираха експерти.

Кунчев поясни, че засега не се налагат допълнителни ограничения. До тях ще се стигне при усложняване на епидемичната обстановка, т. е. ако броят на заразените продължава да расте.

Кунчев подчерта, че в момента решението на здравното министерство и Националния оперативен щаб е да се заложи на по-строг контрол по спазването на въведените мерки. Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени дневно, обяви Кунчев.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Ангел Кунчев: Ще има комендантски час за хората над 65 години!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*