Горещи новини

Стъпката на Богородица цели неизлечимо болни, сбъдва желания и опрощава греховете. Ето къде в България е това свято място

Стъпката на Богородица цели неизлечимо болни сбъдва желания и опрощава греховете. Ето къде в България е това свято място

Стъпката на Богородица цели неизлечимо болни, сбъдва желания и опрощава греховете. Ето къде в България е това свято място:

В България има немалко свети места , за които се вярва, че притежават чудодейна лечебна сила . Стотици хора се стичат към тях в търсене на изцеление, опрощение на греховете и душевен покой.

Едно от най-посещаваните лечебни места у нас е т.нар. Стъпка на Богородица . Вярващи и страдащи от цялата страна се стичат всеки 15 август в местността Богородична стъпка в курорта Старозагорски минерални бани с надежда за оздравяване.

Според преданието, по времето на римското господство, когато регионът бил римска провинция, на изкушени от християнството императорски легионери, ситуирани в региона, се явила Божията майка. За да ги убеди, че това е истинската и най-силна вяра, Богородица оставила отпечатък от стъпката си върху скалата, под която бил сложен бойният стан на легиона.

стъпката на Богородица

Римските войници приели тайно християнството и оттогава местността се превърнала в свято място.

Друго поверие допълва, че с водата, събрала се в стъпката й, Божията майка изкъпала Младенеца.

Дори и в най-големите горещини, вдлъбнатината от крака на Богородица е пълна с вода. Според преданията тази свята течност има изцелително въздействие. Освен това в същата скала има и цепнатина, преминаването през която се счита за опрощаване на греховете.

Богородична стъпка

Местността е свързана и с историята на траките, които на същото място са извършвали своите ритуали към Богинята майка. Предполага се, че са правели и жертвоприношения, за което говори откритият наоколо каменен саркофаг. Тук са били и най-старите медни рудници в Европа, откъдето идвало и силното енергийно излъчване. То лекувало и укрепвало здравето.

Със силното положително енергийно поле учените обясняват и феномена на сбъднатите желания . Молитвите на всеки, който прекара поне няколко часа върху чудодейната скала, се сбъдват.

Богородична стъпка Стара Загора

Енергийни екстрасенси твърдят, че след Рупите и Кръстова гора, това е третото място по сила поле с положителна, лечебна енергия в България. На това място са пренощували и монасите, пренасящи мощите на св. Иван Рилски.

За да се постигне желаният ефект, идващите тук трябвало да оставят по нещо от себе си. Затова местността е осеяна със закачени по клоните кърпички, шалове, лентички и други лични вещи.

Източник: lekuvai

Какво мислите?

Be the first to comment on "Стъпката на Богородица цели неизлечимо болни, сбъдва желания и опрощава греховете. Ето къде в България е това свято място"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*