Горещи новини

Студент към Симеонов: Вие сте слуга на обществото, не то на вас

Студент към Симеонов: Вие сте слуга на обществото

„Журналистите не са ваши слуги. Журналистите не служат на вас, както и ние като граждани не ви служим. Точно обратното е. Вие сте избран от нас, за да работите за нас. Ние сме ваш работодател, а не обратното.“

С това припомняне на конституционните му задължения като депутат, студентът Николай Чакъров се обръща в отворено писмо към лидера на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов.

Чакъров припомня на бившия вицепремиер обществената роля на журналистиката, която той очевидно е забравил. „Журналистите по същество трябва да ви бъдат коректив и опозиция. Нещо, което в демократичните конституции е неприкосновено – правото на изказ и свободното слово.“

Студентът критикува публичното поведение на Симеонов, което смята за недопустимо и показващо крещяща липса на възпитание.

“Да „дърпаш“ баби явно е патриотично средство да се бориш за избирателна активност. Да обиждаш майки на деца с увреждания явно е патриотичен крясък на храброст. Да заплашваш журналисти явно е демократичен подход на патриотизма в 21-ви век. Или всичко това е една крещяща липса на възпитание. Изглежда е това“, констатира студентът.

„Това поведение някак си не корелира с представите за поведение на един „уж“ народен представител“, отбелязва младият човек.Студентът се чуди кога Симеонов се е превърнал в такъв морален съдник и съвестен гражданин, който сезира прокуратурата за всяко престъпление, за което знае.

„След промените, които предложихте за застрояване на Пирин, или след построяването на мотел „Козият Рог“, или може би след поредната глобена дискотека?“, пита риторично той.

Чакъров се пита дали самият лидер на НФСБ не трябва да бъде разследван.

„Аз бих пратил прокуратурата да разследва мотел „Козият рог“, на който сте собственик. Това не е ли конфликт на интереси или забравихте каква декларация попълнихте при всъпването ви в длъжност като народен представител?“, чуди се младият човек.

„Жалко, че се превръщаме в държава с измислени партии и измислени депутати, които гордо парадират с невежеството си, незачитането на суверена и развяването си на измисления им депутатски имунитет“, съжалява студентът.Чрез действията на Симеонов, Чакъров обобщава поведението и целите на съвременния български народен представител.

„Да дърпаме баби, да наричаме с обидни квалификации майки на деца с увреждания, да вземем ей там едни депутатски пари и да се наречем патриоти. Целите, за които живее един български депутат“, пише младежът.

„Вие сте олицетворение на всичко това, заради което българина не иска да чуе за думата политика, вие сте точно такъв политик, заради когото четвъртата власт трябва да съществува. За да ви оказва контрол“, завършва писмото си студентът.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Студент към Симеонов: Вие сте слуга на обществото, не то на вас"

Твоят коментар