Горещи новини

Проф. Иво Петров: Не виждам причина да се затварят обществата, трябва продължим да живеем

Проф. Иво Петров: Не виждам причина да се затварят обществата

Аз съм против затварянето. Не виждам причина да се затварят обществата. Трябва да продължим да живеем.

Не смятам, че отново трябва да се върви към пълно затваряне, коментира пред Нова телевизия кардиологът проф. Иво Петров.

„Тази инфекция не спада към тези, които се водят като особено опасни. Това, което наблюдаваме, не е нещо екстремно смъртоносно. В момента просто се срещаме с една нова инфекция, която се разпространява бързо. В есенните и зимни месеци се очаква това да продължи”, каза още той.

„К-19 ще остане завинаги с нас, но може би, както се е случило след първата голяма грипна епидемия, изводите ще дойдат по-късно. Очаквам големите изводи от К-19 да дойдат след няколко години”, добави специалистът.

Той посочи, че не го притеснява толкова ръстът на новозаразените у нас от медицинска гледна точка, колкото от здравеопазна.

„Натрупват се все повече данни, че озонираните агенти имат противовирусно действие, локално, в областта на носоглътката. Тези агенти, особено в първите дни, имат ефект в намаляване на броя на вирусите.

Дори у нас сме въвели такива мерки и пием йонизирана вода. Йонизирането на въздушната среда и на водата действат добре”, посочи проф. Иво Петров.

Източник: Блиц

Какво мислите?

Be the first to comment on "Проф. Иво Петров: Не виждам причина да се затварят обществата, трябва продължим да живеем"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*