Горещи новини

Полицаите се готвят за протестни действия

Полицаите се готвят за протестни действия

Основната заплата на един полицай е около 900 лв с миналогодишното увеличение. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от около хиляда лева.

Това заяви Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР пред „Bulgaria ON AIR“.

Той увери, че служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях и подчерта, че те са готови за протестни действия.

„Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв. Съботно-неделният труд е изключително лошо заплатен – 10 стотинки на час“, добави той и посочи, че ако не бъдат взети мери, полицаите ще излязат на протест.

„Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР с въпросното постановление, с което бяха увеличение заплатите на въпросните 34 агенции с 30%.“, допълни Хрисимов.

,,Успяхме да постигнем компенсирането на извънредния труд на колегите – това касае оперативни работници, районни инспектори и голяма част от колегите. Досега те ползваха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин“, каза още той.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Полицаите се готвят за протестни действия"

Твоят коментар