Горещи новини

Мъж спря да се къпе преди 67 години, за да не умре. Сега е жив и здрав

Мъж спря да се къпе преди 67 години за да не умре. Сега е жив и здрав

87-годишен мъж озадачи изследователите с начина му на живот.

Аму Джаджи решава да спре да се къпе преди 67 години, вярвал, че това ще му донесе лош късмет и в крайна сметка ще го убие.

Нещо повече, диетата му сега се състои от сурови животни и пиене на вода от локви.

Поради необичайния си избор на начин на живот, на Джаджи му било трудно да се сприятелява или да си намери жена. Пушенето на лула, пълна с животински тор, още повече го изолира от останалите хора.

Неговите съселяни били изумени как старецът прекарва дните си, затова решили да му построят барака, в която да живее. Преди това той обитавал дупка в земята.

Медици решават да посетят бараката му в село Дейга, в южната иранска провинция Фарс, за да му направят преглед. Те установяват,че Джаджи няма сериозни заболявания и изненадващо е много здрав.

Експертите се интересували какви форми на живот, включително паразити, може да са се заселили в тялото му и с изумление установяват, че той няма никакви заболявания или паразити, въпреки липсата на лична хигиена.

След като случаят става публичен, мъжът има известни затруднения в живота му. Въпреки че съседите му го уважават, не липсват и хора, които да му се подиграват и дори да хвърлят камъни по него.

Кметът на селото призовава хората да го оставят на мира, като каза, че въпреки външния си вид той е нежна душа и винаги е приятно да се срещат и разговарят.

Доцентът по паразитология подозира, че Джаджи е успял да остане толкова здрав поради развитието на изключително силна имунна система в резултат на диетата и начина му на живот.

Той добави, че медиците са го тествали за всичко от различните форми на хепатит и СПИН до паразити и единственото нещо, което са открили, е инфекция с трихинелоза, която е паразитна инфекция и в неговия случай изглежда не предизвиква симптоми.

Превод: GlasNews.bg

Какво мислите?

Be the first to comment on "Мъж спря да се къпе преди 67 години, за да не умре. Сега е жив и здрав"

Твоят коментар