Горещи новини

Мистерията се разплита: Подробности за ужаса с изчезналия 2 г. Мехмед – ето какво се е случило

Мистерията се разплита: Подробности за ужаса с изчезналия 2 г. Мехмед – ето какво се е случило

Малкият Мехмед, издирван цяло денонощие в балкана на Якоруда, е вървял бос близо 2 км. през гората преди да го намерят. Това заявиха от полицията в Благоевград пред „Телеграф“.

2,7-годишното момченце е било прегледано от Съдебна медицина вчера и докторите са категорични, че не е било бито, малтретирано или насилено. Единствените травми по малкия герой са драскотини по крачетата и ръчичките, получени от храсти.

Още след изчезването на Мехмед плъзнаха различни версии. Една от тях беше, че момчето е отвлечено. друга, че се е загубило, трета, че е възможно да са замесени роднините му.

От благоевградската полиция категорично ги отхвърлиха вчера, като заявиха, че данните до момента сочат – момченцето е тръгнало само през гората.

„Детето е оставено без надзор за няколко минути. Къщата на семейството е последна и зад нея има пътека към балкана. Именно там открихме едната му обувка. Мехмед беше открит на около 2 км. от дома си“, коментираха криминалисти.

В издирването на детето се включи лично и шефът на дирекцията старши комисар Дойчин Дойчинов. Той участвал и в беседите със семейството, за да се съберат достатъчно следи, които да помогнат да го открият.

Експеримент показа, че разстоянието в гората се изминава от възрастен за около 40 минути. На дете на 2,7 години би отнело часове. Легнало на земята и съвсем босо то беше отрито от горския стражар Муртаза Клечов.

„Дадох му бонбон и се усмихна“, не скри вълнението си той.

Психолози, които работят с детето, пък разкриха, че то не говори, а само се усмихва към момента.

Муртаза Клечов ще бъде награден за проявените човещина и благородство, съобщи вчера директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Той изрази и личната си благодарност и уважение към горския служител за достойната постъпка в извънредната ситуация. Наградата е пари, като сумата е 500 лв.

Клечов е с дълъг професионален стаж в системата на горите, а от 28 години е и стражар.

Телеграф, Блиц

Какво мислите?

Be the first to comment on "Мистерията се разплита: Подробности за ужаса с изчезналия 2 г. Мехмед – ето какво се е случило"

Твоят коментар