Горещи новини

Мария Игнатова избухна: Станахме много разглезени! (Вижте какво разкри)

Мария Игнатова избухна: Станахме много разглезени!

Мария Игнатова рядко говори за личния си живот, още повече пък, когато е затворила една дълга страница и е отворила нова със съвсем различен човек. И все пак това е факт.

Настоящата ситуация около коронавируса пък, допълнително провокира блондинката да разкрие неподозирана част от себе си пред своите почитатели, които не са никак малко.

„Събитията не ме завариха неподготвена и не промениха начина ми на живот. Доста по-рано направих доброволния избор на по-съзерцателно и мисловно съществуване и пренаредих приоритетите си. Разбира се, давам си сметка, че последиците от случващото се засягат всекиго. Не съм хранила илюзии, че ще станем „по-добри“.

Чомски вече ни предупреди за това (смее се), Човечеството се е изправяло пред много по-тежки изпитания и по-добри не сме станали“, споделя с откровен тон тв водещата в скорошно интервю пред списание „EVA“.

И добавя:

„Станахме разглезени, забравихме, че живеем по-добре от всякога, и резултатът е налице. Глобално. Тепърва ще се налага да вземаме трудни решения и да приемем, че никой не знае дали ще бъдат правилни или не. Дори големите съвременни мислители са объркани в някаква степен…

Много ми се иска хората да разбират, че тревожността и страхът са отделни неща – първото е сякаш перманентно състояние без обект, а второто има конкретен такъв. Най-общо хората имат нужда да си обяснят необяснимото и бумът на фалшивите новини и конспиративните теории в момента е съвсем логичен. Не без любезното съдействие на дигиталния свят, разбира се.

…технологиите и науката еволюираха скокообразно през последните двайсетина години, но не и човечеството. Не сме готови да получаваме и да отсяваме безкрайния поток от информация. Хората избират това, в което вече вярват.

Фалшивите новини се разпространяват в пъти по-бързо от истинските. Цели поколения вече излагат живота си (или по-скоро живота, който биха искали) на показ – съвсем доброволно, без да се замислят. Мигновеното удовлетворение (или instant gratification) от валящи сърчица се превръща във всекидневна необходимост – и преди да си разбрал, вече сам не можеш да отговориш на живота, който проектираш в мрежата“, предават от show.blitz.bg.

Какво мислите?

Be the first to comment on "Мария Игнатова избухна: Станахме много разглезени! (Вижте какво разкри)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*