Горещи новини

Капитанът на Армения спря с футбола, за да влезе в армията се бие за родината

Капитанът на Армения спря с футбола за да влезе в армията се бие за родината

Капитанът на арменския национален тим по футбол – Вараздат Хароян, изуми света с решение, адски нетипично за съвременния спорт и свят, видя На Кафе.

Централният бранител прекрати договора си с елитния руски Урал (Екатеринбург) преди дни, а днес вече е част от армията на родината си.

Хароян дори е отказал примамлива от финансова гледна точка оферта от елитния гръцки Лариса, за да изпълни своя дълг към Армения. Наистина невероятна постъпка във време, когато спортът е завладян от пари, слава и социални мрежи.

Армения помоли всеки мъж до 40-годишна възраст да се присъедини към редиците в избухналия конфликт срещу Азербайджан за спорната област Нагорни Карабах.

Макар молбата да не бе със задължителен характер, 28-годишният играч, който има 51 мача за националния тим, избра да се откаже от приятния и доходоносен живот на футболист в името на своята страна.

Арменският футбол със сигурност не е сред най-силните в Европа, но Хароян все пак е популярна личност в страната, а местните медии смятат, че действията му могат да имат сериозен ефект върху много негови връстници, които да последват неговия пример.

Наистина действия, които много малко професионални футболисти биха предприели.

Сходна случка имаше и на най-високото ниво във футбола – в английския гранд Манчестър Юнайтед. В своята автобиография сър Алекс Фъргюсън разказва как сръбският бранител и капитан на тима Неманя Видич е дошъл в офиса му с думите, че отива да се бие в Косово.

Все пак дългите преговори, а и надвисналата неустойка, променят решението на Вида, който след случая продължава да „воюва“ само с екипа на Юнайтед.

Източник: Дир

Какво мислите?

Be the first to comment on "Капитанът на Армения спря с футбола, за да влезе в армията се бие за родината"

Твоят коментар