Горещи новини

Елизабет Армен Амбарцумян е новото дете-чудо на България

Елизабет Армен Амбарцумян е новото дете-чудо на България

Шестгодишната дъщеря на „Мисис България Интернешънъл 2022“ Манита Вартан покорява музикалните сцени и конкурси на България. Елизабет Армен Амбарцумян е на 6 години от Пловдив. Родителите на детето забелязват за първи път дарбата и едва на 3 годинки и половина, когато тя започва да свири по слух на детска играчка пиано песничките за деца.

Същевременно изпъква с невероятна памет и успява да подготвя нови песни за денонощие. По-късно експерти откриват, че детето има невероятно рядката дарба абсолютен вроден слух, което е феномен. От най-ранна възраст тя вече има репертоар на три езика.

Елизабет Армен АмбарцумянВ момента тя е носителка на редица медали и отличия от национални и международни конкурси и състезания, част от тях са две първи места на Международен фестивал „Корабът на мечтите“, златен медал от Международен фестивал Карнолски, сребърен медал от Национален конкурс „Петнадесет лалета“ , сребърна статуетка на Национален конкурс „Полските щурчета“ под патронажа на Веселин Маринов, 2 златни медала на международния конкурс София Гран При, бронзова статуетка от МФИ „Утринна звезда“- Златни пясъци и Приз статуетка от „Северно сияние“ Русе ,както и редица други изяви на национално и международно ниво.

Завършва майсторски клас при маестро Етиен Леви по време на детския фестивал „Карнолски“ за вокално майсторство тази година на българското Черноморие, а в момента е солист във вокално студио „Синтез“ към ОДК Пловдив и е в класа по пиано на професор Пламен Арабов.

Шестгодишната дъщеря на "Мисис България Интернешънъл 2022" Манита ВартанМанита Вартан споделя, че е отдадена на таланта на дъщеря си, като двете не веднъж прославят Пловдив. Ежедневието на детето преминава в подготовка, репетиции и уроци. Малката Елизабет казва, че обожава музиката, сцената и най-вече публиката, която я зарежда и е резервоарът към успехите й.

Новото дете-чудо на БългарияОбожава да пее за България, в репертоара й са заложени редица песни с патриотична насоченост , а любимата и е „Моя страна, моя България“. В момента и предстоят записи в студио, както и многобройни изяви в празничния декември. Да пожелаем успех на малката голяма звезда Елизабет Армен!

 

 

Какво мислите?

Be the first to comment on "Елизабет Армен Амбарцумян е новото дете-чудо на България"

Твоят коментар