Горещи новини

Ванга видяла голяма война и Балкански съюз, пророчествата на феномена с шанс за случване през 2022 г.

Ванга видяла голяма война и Балкански съюз пророчествата на феномена с шанс за случване през 2022 г.

Ако беше жива Ванга, утре щеше да навърши 111 години. В историята обаче няма „ако“ и това пророчицата много добре знаеше, защото казваше, че бъдещето на човека и света „е вече написано на небето“.

По този повод нека погледнем кои от нейните предсказания са актуални и днес и могат да се сбъднат през новата 2022 г.

Заради ескалацията на напрежението около Украйна и подрънкването на оръжия от страна на Великите сили мнозина се обърнаха към виденията на пророчицата. За жалост някои от тях определено могат да се тълкуват като риск от избухване на Трета световна война. С темата често се спекулира оттатък Черно море, но е факт, че приживе немалко братушки са посещавали Ванга, както в Петрич, така и по-късно в Рупите, в това число и хора от службите. Така е натрупан солиден материал, видео и на звукови носители в частни колекции и в архивите на КГБ. Ето защо именно от Изток изскочи и пророчеството, което описва поразително точно пандемията от COVID-19. За първи път то бе обнародвано от руския журналист Сергей Косторной.

Снахата на Ванга д-р Здравка Методиева също потвърди неговата автентичност.

„Тя ме питаше непрекъснато каква е тая болест, дето се предава по въздуха и коси наред. Казваше така: „Боже-Боже, аз си отивам, но и след мене колко народ ще си замине. Как да спреме тая болест, Боже, как?! Не можем да я спреме“, точно описва д-р Методиева Вангините думи. Тя е категорична, че нейната даровита роднина е видяла десетилетия по-рано вируса, който се предава много бързо по въздуха и от него пламна целият свят.

Наред с това телевизионният канал НТВ разпространи преди време информацията, че има видеозапис от 1968 г., на който Вангелия Гущерова е дала покъртителна картина за бъдещето на Европа. Първо тя е пророкувала с феноменална точност войната в Сирия с думите:

„Cирия, Cирия! Кaк щe бoмбaрдирaт тaзи Cирия!“. По-късно взорът на всевиждащото й око се е обърнал към съдбата на Стария континент. Тогава Рупската Касандра прeдрeклa, чe голяма вoйнa щe зaличи Eврoпa нaпълнo oт лицeтo нa зeмятa и държaвитe нa кoнтинeнтa щe прecтaнaт дa cъщecтвувaт. Другo прoрoчecтвo, кoeтo вeчe ce e cбъднaлo, e идвaнeтo нa влacт нa Зeлeнcки в Укрaйнa. „Бaрутът щe пaднe, a зeлeният влaдeтeл щe дoйдe дa гo зaмecти“.

Близки до Вангелия Гущерова разкриват още, че през 1995 г. петричката пророчица смразила кръвта на околните, казвайки в момента на пророчески транс следното:

„Апокалипсисът ще дойде! Вие не, но децата ви ще го преживеят! Хората сами си градят бъдещето. Те са тези, които чрез делата си могат да причинят апокалипсиса или да го отложат. Виждам следната картина: черна и обгорена земя, а по нея пълзят хора, приличащи на тении“. Това казва великата българка близо година преди да се спомине.

Друго нейно пророчество, което има някаква вероятност да се сбъдне през 2022 г., е масовият мор на пчелите. Тълкуватели на Ванга изтъкват, че това все пак е процес, който се е засилил изключително много през последните 5 години. Иносказателно прорицателката е обвързала този процес с екологична катастрофа, изменението на климата, вследствие на което ще се промени флората и фауната на България. Други виждат в думите й появата на ГМО култури, които вече се сеят безразборно у нас. По този повод феноменалната жена заявява следното:

„Ще дойде ден, когато от земята ще изчезнат различни растения, зеленчуци, животни… Най-напред лукът, чесънът и пиперът. После пчелите, а млякото ще стане вредно.“

„Ще дойде ден, ще загине гроздето. Няма да се роди грозде… Ти го сееш пшеница, то ще роди ръж…“

Петричани разказват още, че веднъж тя е казала, че пчелите ще започнат масово да измират. В тези дни златото ще излезе на повърхността, а водата в недрата ще започне да се скрива.

„Ще дойде време, когато късметлиите, дето са останали живи, ще ядат в златни съдове и ще пият от златни чаши, но вода няма да има…“

За водата Ванга говори и през 1994-1995 г. София е на сух режим, тъй като язовир „Искър“ е източен заради ВЕЦ. Тогава ситуацията напомня кризата в Перник от есента на 2019 г., когато се оказа, че язовир „Студена“ е източен за промишлени нужди и няма вода за пиене.

„Водата, водата! Откога разправям, че водата ще стане по-скъпа от златото. В България вода има и тя ще стигне, само да не я продавате“, предупредила идните поколения всевиждащата жена.

Друго нейно пророчество добива огромна актуалност на фона на размразяването на ледовете (и преговорите) по оста София-Скопие и поставянето на сътрудничеството на нова бизнес основа по настояване на българския премиер Кирил Петков. По този повод много интересна е възможността за създаването на Балкански съюз, нещо, което Ванга е предрекла иносказателно още преди близо 30 години. А Европейският съюз също в началото е тръгнал от търговията, наричан ЕОВС (Европейска общност за въглища и стомана) и ЕИО (Европейска икономическа общност).

„Сега на Балканите е неспокойно, но ще дойде ден, когато всички балкански столици ще си подадат ръка за помощ и приятелство. Големи водачи от София, Букурещ, Белград, Атина и Анкара ще се съберат и ще разискват, водени от желание за мир и разбирателство“, предрича даровитата българка. Дали ще се сбъдне мечтата на революционера Георги Раковски за създаване на Балкански съюз, предстои да видим, но футурологичната прогноза е повече от категорична.

В някои от своите прогнози Ванга твърдяла, че един ден българин „ке открие лекарство против рака“. Дали ще се случи още тази година, е трудно да се каже на фона на малкото средства на родните учени за иновации. А може пък въпросният учен да е близо до откритието си, но в западна лаборатория. Примери в тази посока много – изобретателите Виден Табаков, Петър Петров и Иван Ночев например, са с основен принос за кацането на американците на Луната.

„Лекарството против рак ще е свързано с машините и в неговото откритие ще има българин“, предрекла незрящата пророчица.

Предупредила, че човекът си играе с болестите

Не само феновете на конспиративните теории, а и сериозни учени вече твърдят, че ковид пандемията е предизвиквана от човешка ръка и вероятно COVID-19 е създаден в лабораторни условия, а после е „изпуснат“, случайно или нарочно. По този повод всевиждащата българка неведнъж е намеквала, че болестите, които вижда в бъдещето, са в „нашите ръце“, т.е. от човека зависи дали ще ни застигнат или не.

През 1981 Ванга изрича следното откровение: „Много и незнайни болести ке се явят. Хората ке падат като круши по улиците без видима причина. А това е все още предотвратимо, защото е във вашите ръце“. Разбира се, всичко е въпрос на тълкувание, но е голяма вероятността тук тя да е предрекла, че масовият мор ще си е човешко дело, т.е. изкуствено създадени вируси.

Лечителката Атанаска Стратева от Велики Преслав пък си спомня следното: „Ванга казваше така: „Краят на света идва, но да не се плашите, вие сте си го предизвикали. И орехи няма да има, а като орех няма и мозък няма“.

Празнувала два пъти ЧРД: на 31 януари и на Петковден

Приживе Ванга е чествала два рождени дни. Единият е бил на 31 януари, когато приемала честитки от височайши лица. В паспорта й обаче е било записано, че е дошла на бял свят на 3 октомври 1911 г. По този повод тя посрещала гости не на самата дата, а на Петковден (14 октомври).

Нейни близки си спомнят, че приживе Ванга не е казвала точно кога е родена. Тя е споделяла само, че е набор на Тодор Живков (също роден 1911), но за точната дата не давала категоричен отговор. Даже веднъж обявила на всеослушание, че един ден за нейния рожден ден ще се водят спорове.

Точното ЕГН на световноизвестната пророчица не се знае заради проблемите около нейното раждане. Ванга идва на бял свят в Струмица като седмаче и не проплаква веднага. Два месеца е била между живота и смъртта. Родителите й Панде Сурчев и Параскева не са очаквали, че ще остане жива. Според народната медицина са я държали увита в говеждо шкембе и овчи кожи, за да порасне, хранели са я със сдъвкан хляб, вързан в тензух, който са й слагали в устата да смуче. Едва след втория месец малката Вангелия надала вой и близките чули за първи път гласа й. До есента баща й не е имал възможност да я запише като новородено дете. Едва през октомври, когато е поприключила работата му по полето, е намерил време да свърши и тази работа.

Поправяла докторските диагнози

„Има два вида болести: едните се лекуват с бабински церове, другите – с професорски. Но да знаете точната диагноза, това е най-важното за лечението”, съветвала Ванга, която често виждала, че диагнозите са голямо изкуство и често се бъркат. По този повод алтернативната лечителка Атанаска Стратева разказва за своята среща с Ванга.

Тя ходила 16-годишна при пророчицата заради майка си, която била с диагноза рак и с няколко операции. „Тя тогава приемаше в Петрич. Пред къщата имаше много народ. Наложи се да спя в хотел няколко дни, докато ми дойде редът“, спомни си жената от Велики Преслав.

„Още като влязох, ми позна, че съм дошла за здравето на майка ми. Но казва така: „Абе какво се страхувате, само са я рязали напразно. Резултатите са объркани с тези на една млада жена на 32 години. Тя има две малки деца, но до 2 месеца ще си замине. А майка ти има дълъг живот“, успокоила я Ванга. Стратева заявява, че наистина родителката й доживяла до 92 години.

Източник: Телеграф

Какво мислите?

Be the first to comment on "Ванга видяла голяма война и Балкански съюз, пророчествата на феномена с шанс за случване през 2022 г."

Твоят коментар